IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley очаква паундът да поскъпне до 1,45 долара до края на 2018 г.

През февруари и швейцарската банка UBS направи сходни прогнози

21:14 | 08.03.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският паунд може и да е поел по губещ път спрямо долара, но това ще се промени тази година, прогнозира инвестиционната банка Morgan Stanley, цитирана от CNBC. Според изчисленията на експертите лирата ще поскъпне до 1,28 долара тази година и след това до 1,45 долара до края на 2018 г.

„Нашите форекс стратези са вече мечи настроени за британската лира“, пише в бележката на банката.

„Британските износителки изглеждат уязвими в сравнение с акциите на компаниите, които действат на вътрешния пазар и фирмите в недвижимите имоти и финансите“, се казва още в доклада.

В сряда британският паунд се обменяше на ниво около 1,21 долара. Тогава финансовият министър Филип Хамънд обяви бюджета на Великобритания.

CNBC припомня, че през февруари и швейцарската банка UBS направи сходни прогнози. Според UBS лирата ще поскъпна спрямо долара въпреки Brexit и ще достигне 1,30 долара до края на 2017 г.

Morgan Stanley очаква курс евро/паунд на ниво 0,76 в края на тази година и 0,72 до края на 2018 г. Днес едно евро се обменяше за около 0,86 паунда.

Прогнозите на банката взимат предвид лихвените проценти и политическата несигурност в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
lyusien
преди 6 години
:Морган Стенли вероятно ще си остане с очакванията И кога е писана тази статия Днес паунда се разменя за 0.92 паунда за евро а не 0.82 паунда за евро както е написано Много скоро паунда ще бъде 0. 95 паунда за евро а до края на годината е възможен паритет Особено както се очертава твърд Брексит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
pepince
преди 7 години
Хахахахааааааааааааа, паундът да поскъпне...ама за това десетилетие ли става въпрос :) ...или 2050 ще бъде добра година :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още