IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премахването на Obamacare може да остави 24 млн. американци без здравно осигуряване

Законодателство за замяна на Obamacare би спестило 337 млрд. долара държавни разходи между 2017 и 2026 г.

13:19 | 14.03.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Предлаганата замяна на закона за здравеопазването, приет при управлението на предишния американски президент Барак Обама, би спестила пари до 2026 г., но може да остави 24 милиона души в САЩ без здравно осигуряване, заяви държавна служба в доклад, цитиран от световните агенции и БТА.

Според Бюджетната служба на Конгреса предлаганото от републиканците законодателство за замяна на Obamacare би спестило 337 милиарда долара държавни разходи между 2017 и 2026 г. То обаче може да остави до 2018 г. 14 милиона американци без здравно осигуряване, а до 2026 г. - 24 милиона.

Докладът е удар за републиканците и американския президент Доналд Тръмп, който подкрепя замяната на Obamacare.

Правителството на Тръмп отхвърли оценката на Бюджетната служба на Конгреса. Министърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси Томас Прайс каза, че докладът е "просто погрешен", и изтъкна, че в него не се взема предвид въздействието на допълнителните законодателни мерки, предлагани от републиканците, и регулаторните промени, планирани от правителството.

 Aнализ на двупартийната Комисия за отговорен федерален бюджет на САЩ в началото на годината показа, че пълната отмяна на здравната програма на Барак Обама би струвала 350 млрд. долара в рамките на следващото десетилетие, Това прави заявеното цялостно премахване на програмата от новоизбрания президент Доналд Тръмп доста по-сложно, коментира тогава CNN Money.

Obamacare бе внимателно създадена през 2010 г., като целта бе федералният дефицит да не нарасне – всъщност програмата дори леко увеличава приходите. Законът засяга федералния бюджет по три начина: средства за осигуряване на здравната грижа, данъци и такси и компоненти на националната здравна програма Medicaid.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 7 години
А бе не е баш като българското, но е по-зле. За 2 нощи и 1 ден в болницата и раждане на дете, сметката беше $ 15 300. От тях платих лично $ 300 и застраховката плати $ 15 000. Всяка седмица ми удържат $90. И така от работника през застрахователната компания, бялата мафия събира рекета си!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
Ако е като нашто , пикая му на здравеопазването !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още