IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Схеми и манипулации от некоректни брокери – как да се предпазим от тях?

Собственикът на агенция за недвижими имоти Антон Илиев се включи с примери от практиката в иницативата на Imoti.net „Доверен брокер“

13:03 | 15.03.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Антон Илиев. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Антон Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ярки примери за подвеждащи практики и измами, до които прибягват некоректните брокери на недвижими имоти, разкри Антон Илиев, собственик на агенция „КА5 Имоти“, която грабна статуетката в категорията „Брокер на недвижими имоти на годината – наеми“ в първото издание на Годишни награди на Imoti.net.

Той се включи в инициативата на Imoti.net „Доверен брокер“, която помага на потребителите да разпознават добрите и коректни професионалисти и да се пазят от мошениците.

Не се информирайте за цените на имотите от интернет, съветва Илиев и пояснява, че това е сигнал за фалшива обява, а публикуването й е прийом на мошениците, за да съберат информация за потребителите.

Пазете се от мними хазяи, казва още той. Те разчитат на желанието на клиента да спести комисионната за брокер, за да сключат набързо договор с него, да вземат депозити и вноски в брой, а след това да... изчезнат. А клиентът разбира, че няма никакви права над имота и е измамен.

Как коректните брокери могат да ви помогнат да избегнете тези и други нелоялни практики, вижте във видеото!



Заради големия интерес към инициативата на Imoti.net Bloomberg TV Bulgaria стартира седмична рубрика „Доверен брокер“ в предаването „В развитие“. Всяка седмица в нея ще се обсъждат още важни аспекти на темата, които стимулират прозрачното развитие на бизнеса с имоти в полза на потребителите.

Първият събеседник по темата – Диньо Добрев от агенция за недвижими имоти Remax – ще се включи с коментар днес, 15 март, от 13,30 часа при водещия Делян Петришки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
black_dragon
преди 7 години
Не мога да разбера едно нещо. Блумбърг претендират за сериозна фирма. Защо, тогава по дяволите, снимате видеото по този детски начин, човека говори по телефон ходещ по коридор? Абсолютно непрофесионално! И го изтъпанчвате потен в близък кадър! Трябва да сте еталон за професионалност а не за посмешище!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още