IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите с евросубсидии се отразиха чувствително на българското земеделие

Постиженията и неуспехите на българските фермери бяха обобщени в обзор за Клуб Инвестор

14:17 | 15.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Инвестициите в техника и нови технологии, включително с евросубсидии, се отразиха чувствително на земеделието през последните 10 години, но все още има сектори, при които постигнатото е под нивото от 2007 г., когато България стана член на Европейския съюз (ЕС). 

Основни данни за развитието на българското селско стопанство можете да видите в обзор на Investor.bg, подготвен за провелия се вчера дебат Предизвикателствата пред земеделците през 2017 г.

Използвани са данни от  Центъра за икономически изследвания в селското стопанство (CAPA) към Института за аграрна икономика, Министерството на земеделието и храните и интервюта с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националния съюз на градинарите. Данните за 2016 г. са прогнозни.

По обзора работиха Надежда Бочева, Мила Минева и дизайнерът Александър Маринов.

Вижте повече във видеото:

Дебатът на Клуб Инвестор се проведе с подкрепата на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) – генерален партньор, Пионер Семена България, Bayer Crop Science и Netafim – Ирисист. Институционални партньори са Индустриален Холдинг България, Елана и Институтът за агростратегии и иновации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още