Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

(Д)ефектите на плоския данък

Промяна на данъчния модел поставя под въпрос изпълнението на приходите в бюджета и се отразява и на "сивата икономика"

   1| 2| 3    
0
 
0
 
26
Dies Irae до: michaelis12
преди 2 години
Всички който работят плащат толкова. ВСИЧКИ!!!
Но кажи ми според теб като толкова разбираш от бизнес явно, как да работи едно производство след като всичко от което зависи (инфраструктура, ток, вода, държавна администрация, образовани кадри и тн.) е под всякаква критика. Най обичам такива държавни щатни заплатополучатели да коментират неща който не са им в компетенцията. ПП: ако си бил наистина кадърен да си създал ти производство, но за съжаление всички искате някой друг да мисли как да ви създава работа вие само да мислите кога идва заплатено време и как да се скатавате до тогава. Защо ти не си създал нещо ами най лесното - понеже аз немога (поради липса на лични качества, смелост, желание или идея) да плюем и толкоз.
0
 
0
 
25
Dies Irae до: data
преди 2 години
Тъй като съм в частния сектор и плащам данъци (заплатите на всички на държавната хранилка) мога с ръка на сърцето да заявя, че ако зависи само от мен, прехвърлям си пенсионното осигуряване в частен фонд. Здравното и него. И не бих дал на тая *** нито 1 стотинка данък! Защо ли? Вместо да ми говорят за промени в данъчната система и колко да взимат да заговорят за това как да върнат доверието на нас данъкоплатците в системата. Питате защо? Защото ни писна да наливаме пари в една бездънна каца и насреща да няма нищо! Аз, че пенсия няма да видя дори и да я доживея ми е ясно (няма да има кой да работи за да изкара пенсията ми, вече се тревожа и за пенсията на родителите ми) без значение, че си внасял. Данъци плащаме за път (пътища в държавата няма освен в халюцинациите на Бай Тиквонии) образование (всички виждаме резултатите) Закон и ред (за умрелия или добро или нищо ПП: всеки ден гледам полицаите как се борят с един еднорък бандит (ротативка) но все още безуспешно)
0
 
1
 
24
khao до: michaelis12
преди 2 години
Няма профилна снимка
всички плащаме по толкова, всички дето не крием доходи ... така че не се прави на важем, не си !
0
 
0
 
23
khao до: Mavi Goz
преди 2 години
Няма профилна снимка
Говориш абсолютни глупости отново ... това за капитализма. Иначе за плоския данък и борда си прав, да го повторя че да разбереш що за стока сме ние, а не лъжци и нагаждачи като вас :):)
0
 
2
 
22
Mavi Goz до: data
преди 2 години
Псолютно! Еваларка!

2
 
7
 
21
data до: data
преди 2 години
1.Искам да помоля само хора който РЕАЛНО плащат данъци върху доходите да коментират данъчната система - разни разбирковци дет са ПОЛУЧАВАЩИ от бюджета леко не са в темата
2. Научете се най накрая на елементарни неща - СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА СЕ ПРАВИ ПРЕЗ РАЗХОДИТЕ А НЕ ПРЕЗ ПРИХОДИТЕ НА БЮДЖЕТА
3. Ако някога сте забили поне един пирон самостоятелно трябва да сте наясно , ЧЕ работещите неща не се пипат
1
 
1
 
20
преди 2 години
1. Искам да помоля
3
 
2
 
19
преди 2 години
Във случая бай ви Мави е прав 100 %. На черното бяло не мога да кажа. Плоския данък и борда са най умните неща правени в тази държава, и са най справедливи за нашите условия. Премахването им ще е безумие и ще е с катастрофални последици за икономиката ни.
Но в определението си за неолиберналния капитализъм или по скоро за последствията от него Тодоре, не си прав. Или поне умело забъркваш манипулативна манджа от полуиистини и премълчани такива, за да докажеш тезата си :) Но това е тема на друг разговор..
1
 
2
 
18
Mavi Goz до: Mavi Goz
преди 2 години
***=ко^муне
2
 
3
 
17
Mavi Goz до: creepazoid
преди 2 години
Нема как да съм, щото тоя лаф аз го измислих, за да обознача и се отгранича от доминиращите смарт-инвестори от айтисиктира тука, според които аз съм ***. Истината е, че за разлика от тех, аз от 25 години не съм зимал заплата и не съм излизал отпуска.... ако ме четеш прайлно... ;) ... което ме прави техен антипод, начи - аз като съм ***, те са капиталета... щот капиталисти посмъртно не са.... хихи...
Иначе има и други в тая държава като мене, ама ни им се пише тука, щот не били инвестори, а най-обикновени частници... хихи...