IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa и синдикатът на пилотите се договориха за възнагражденията

Спорът за възнагражденията датира от три години и доведе до 15 стачни вълни

18:42 | 15.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Когато става дума за споровете за колективни трудови договори, трябва да се отнасяме с голямо внимание и доза скептицизъм за съобщенията за успех от Lufthansa Group. Това поне показва миналото. Твърде често публичните съобщения за сближени позиции със синдикатите няколко дни по-късно се превръщат в сериозен проблем.

Но може би не и сега. Германската авиокомпания и синдикатът на пилотите Cockpit постигнаха единство по всички точки от спора за възнагражденията, който продължава от 2014 г. и доведе до 15 стачни вълни, информира DPA. Постигнатото споразумение е безспорен успех за компанията, коментира агенцията. 



Споразумението предвижда поетапно увеличаване на заплатите с 11,4 процента и еднократно плащане, равняващо се на 1,8 месечни възнаграждения, както и нова система за пенсионно и социално осигуряване.

От април 2014 г. пилотите на Lufthansa проведоха 15 стачни вълни, някои от които продължиха по няколко дни. За периода на спора бяха отменени около 10 хил. полета, а финансовите щети от стачките за компанията достигнаха 300 млн. евро, припомня ТАСС.

Споразумението обхваща пилотите, работещи за Lufthansa, за подразделението ѝ за товарни превози и нискотарифната Germanwings, уточнява БТА.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още