IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция подозира Renault в манипулации при тестовете на двигатели от 25 години

От Renault отрекоха автомобилите им да са оборудвани със софтуер, който да "мами" на тестовете за отделяни вредни емисии

21:36 | 15.03.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френските власти подозират автомобилната компания Renault, че е прилагала "измамни стратегии" от над 25 години, за да манипулира тестовете за сертифициране на някои дизелови и бензинови двигатели, предаде Франс прес, позовавайки се на доклад на службата за противодействие на измамите.

Цялото ръководство на Renault, включително нейният президент и главен изпълнителен директор Карлос Гон са замесени в предполагаемата измама, се казва в доклада, цитиран от БТА. В него се посочва отговорността на ръководителя на предприятието в извършване на предполагаема измама.

От Renault отрекоха автомобилите им да са оборудвани със софтуер, който да "мами" на тестовете за отделяни вредни емисии.

Френският вестник Liberation писа, че разполага с доклад на икономическото министерство, който разкрива, че емисиите от два модела Renault Captur и Clio отделят емисии, които са с над 300% по-високи от разрешените в реални условия.

От министерството са предали данните си на прокурори през ноември.

Миналата година Renault изтегли от пазара 15 хил. автомобила заради повишени нива на отделяните вредни газове. Компанията обаче заяви, че в случая не става въпрос за умишлени действия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
data
преди 7 години
Не си много запознат с автомобилите , но пък при съветските такива липсваха дори през 2000 г
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
data
преди 7 години
Хахах , що не разкажете за обратната страна - през 90-те петролеца е ефтинджос и Европа е залята от "зелени" правителства . Та същите тия приеха законодателства несъвместими със съществуващите технологии . Едва сега , едвам едвам притежаваме технология която реално може да смъкне нивата на емисиите и пак е относително щото точеца не идва от нищо то
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
stanislavr
преди 7 години
Е все пак EURO 1 влиза през 1993 година, преди 24 години. Тогава компютрите по колите бяха екзотика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
Ох милите те. Те подозИИИИИИрат. От 25 години подозират и няма кой да се сети да им каже да качат една кола на стенда. С точно същия успех биха могли и да продължат да си подозират още 25 или 225 години. Само дето аз подозирам, че зад това "подозрение" стоят съвсем конкретни икономически интереси. При това без всякакво съмнение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още