IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Доналд Тръмп да очарова Ангела Меркел

Германският канцлер обича точни цифри, данни и емипирично доказуеми факти и може да бъде "освежаващо директна", ако се чувства в свои води

16:54 | 17.03.17 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

За Ангела Меркел е известно, че не обича изненадите и се подготвя много сериозно за своите срещи, пише европейското издание Politico във връзка с предстоящата визита на германския канцлер във Вашингтон.

От друга страна, американският президент Доналд Тръмп, с когото Меркел ще разговаря малко по-късно, не е известен със задълбочената си подготовка за срещите. Той предпочита да не си съставя мнение, преди да седне със своя събеседник на масата.

Какво тогава можем да очакваме от срещата на двамата, която вече веднъж беше отменена заради лошо време? На първо място това ще бъде разговор между най-влиятелния мъж и най-влиятелната жена на планетата. Двамата имат и други прилики в биографията си - влизат в политиката на по-късен етап от живота си.

Меркел обаче е научен работник, а Тръмп - бизнесмен, и изглежда германският канцлер подхожда към своите ангажименти днес както към научен казус. Тя обича данни, цифри, всичко, което може да бъде емпирично доказано и не е лошо американският президент да го има предвид, пише още Politico.

За да очарова Ангела Меркел Доналд Тръмп не бива да забравя още, че германският канцлер е родена и живяла в Германската демократична република (ГДР), не обича ограниченията и далеч е от суетата. При избора си за канцлер през 2005 година отказа да се премести в резиденция и често прекарва отпуските си в старата си вила в провинцията.

Този начин на живот не се връзва много с представите за милиардера Доналд Тръмп, допълва изданието. Но пък може ли бездушният Trump Tower да се сравнява с къщичка в провинция Брандебург?

Не само начинът на живот, но и начинът на изразяване различава двамата световни лидери. Доналд Тръмп може с лекота да държи вдъхновяващи речи, докато на Ангела Меркел този талант липсва. Когато е под напрежение, тя използва сложна реторика и фрази, които са в състояние да объркат американския президент.

Съветът на изданието е Тръмп да се опита да предразположи своя гост и тогава комуникацията би била много по-свободна, а Меркел - "освежаващо директна".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

11
rate up comment 5 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 7 години
Еврогейското издание Politico може и да си е представяло срещата м/у Тръмп и Шмъркел като некво еврогейско лигаво парти, или се опитва да внушава некъв грамовски респект към шефката на Европа, но грозната истина лъсна пред камерите на цял свят - Господарят даже не подаде ръка на неква стрина от колониите... https://m.youtube.com/watch?v=uLfukuEutIUАз такава демонстрация на презрение на такова ниво не съм виждал никога, а имам ясни спомени от 70-те години... Направо се строши да я очарова, Дилянче... ! хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Стовене , за тебе Меркел и Мелания са еднакво привлекателни налЕ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 0
comet
преди 7 години
Меркел започна с благодарност към САЩ за помощта (планът Маршал), а Тръмп не се поколеба да обвини немски журналист че е фейк, ... , в нюансите но подобен дипломатичен дух протече конференцията, като определено Тръмп бе със самочувствие на водещ а Меркел с такова на следващ. (мое впечатление)Иначе по отношение на заглавието: дамите тука, кавалерство не може да очаквате повече, щом сте си извоювали еманципацията/равенството. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 7 години
Доколкото ми е известно, Тръмпанара много много не подбира. Така че е напълно възможно не само да се опита да я очарова, а направо да и налети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 7 години
Хааахаха... И що требва да я очарова? Да не би Мутти да му е началник, та да се гърби да я благоразположи и да отърве наказанието? Кой е на зор - Тръмп, или Шмъркел? Кой търчи при кого?Инвестора, днеска трошите *** със заглавия... Нещо почнахте да намирисвате на светските хроники на Агента Тенев, да не кажа, че влизате в стила на Евгени Минчев - там се очароват един друг разни от елита.... Тръмп е президент на най-могъщата държава на този свят, а фрау канцлерин е онази, дето и в *** я слушат от службите на същата тази държава да не пр^ъдне в неправилната тоналност... Най-много да я очарова с некой запис.... хихи... И те така...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 0
SickSix
преди 7 години
Журналята в Щатите няма да мирясат.. Ще я очарова както очарова Хилари :Д
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 2
nobel
преди 7 години
Не очаквам да има чак толкова голямо желание да я очарова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 4
bgMan
преди 7 години
Ще я очарова най-лесно като й предложи да вземе в САЩ 50% от имигрантите идващи в Германия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
Инвестора , туй не е любовна среща...нещо бъркате жанра ! : ))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Ivan.r
преди 7 години
Може да му занесе парче от Берлинската стена, той си пада по тия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още