IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руснаци са инвестирали 100 млн. долара в сгради на Тръмп във Флорида

Нито един от бизнесмените не е от близкия кръг на Владимир Путин, показа разследване на Ройтерс

20:52 | 17.03.17 г. 8
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

По време на своята предизборна кампания американският президент Доналд Тръмп коментираше, че няма бизнес отношения с Русия, пише Ройтерс. След като беше избран, той повтори това.

Не притежавам нищо в Русия, нямам заеми от Русия, не сключвам сделки с Русия, заяви той по време на пресконференция преди месец.

Разследване на Ройтерс обаче показва, че представители на руския елит са инвестирали в недвижими имоти на Тръмп. Поне 63-ма души с руски паспорт или адрес в Русия са купили жилища на стойност 98,4 млн. долара в седем луксозни сгради, собственост на Доналд Тръмп в Южна Флорида.

Данните са от публични документи, интервюта и корпоративни доклади.

Сред купувачите са бизнесмени, свързани с политическия елит в Москва, сред които основател на инвестиционна банка в Санкт Петербург, както ръководител на държавна фирма, специализирана в строителството на военни обекти. Нито един от тях обаче не може да бъде определен като част от близкото обкръжение на президента Владимир Путин.

Историята е преувеличена, медийна измислица, коментираха от Белия дом в отговор на запитване на Ройтерс по казуса.

Проверката е показала още, че около 1/3 от купувачите на имоти в седемте сгради са компании с ограничена отговорност, които могат да не обявяват своя собственик. В тази сметка не са включени руснаци, живеещи в САЩ, които не са използвали своя руски паспорт при закупуването на собствеността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 3
ДХДО
преди 7 години
Признавам си, че за инвестициите на риснаци в проекти на тръмп не знаех, ама я будните журналисти да кажат, ко праим с макДоналдс и какахола, където руснаците са инвисторали на порядък повече за последните 30е годин?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 6
0pk
преди 7 години
Шо се хабите да ги пишете тия глупости? Путин и Тръм дишат въздуха на една планета, начи имат връзка- ведна въздуха да се забрани в америка, да ва ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 7
bgMan
преди 7 години
Разбира се че ще инвестират руснаците в Тръмп.Защо да инвестират в онази стара, гад.на хомо..... бабичка, която беше тръгнала ръка за ръка с ислямския фанатизъм да подпалят целия свят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
И още по-страшни неща ще открият разследванията на Ройтерс - например, че руснаци са гредали шоуто на Тръмп "Стажантът"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още