IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисията за потребителите спря SMS-и за гледане на спортни канали

Потребителите ще плащат на доставчика само при условие, че искат предплатената услуга

12:25 | 20.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Комисията за защита на потребителите е спряла изпращането на SMS-и за трите спортни канала Мtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGE sport, съобщиха от ведомството.

С тези есемеси доставчикът е изисквал от потребителите да върнат съобщение с текст STOP и своето ЕГН, за да ги деактивират и да не заплащат месечна такса за каналите след изтичането на промоционалния период за въвеждането им.

Абонатите на цифровата телевизия няма да заплащат за тези канали след 31 март 2017 година, ако изрично не заявят желанието си да ги получават. Услугата е предплатена и няма да бъде предоставена, в случай че клиентът не внесе месечната такса в аванс.

Доставчикът се ангажира и с това да възстанови месечните абонаменти на всички свои клиенти, които са решили да продължат да гледат каналите в периода април - юни срещу заплащане, но спортното съдържание не е било достатъчно атрактивно за тях.

Новите правила са потвърдени и на сайта на търговеца, както и в телевизионната реклама.

До промяната се е стигнало след намесата на комисията във връзка с получени сигнали от граждани и информация, разпространена в социалните мрежи, посочват от КЗП.

"Обръщаме внимание на потребителите да следят информацията във фактурите си за предплатените услуги, за да се избегне предоставянето на незаявени такива и при съмнение да сигнализират в КЗП", призовават от комисията, ръководена от Димитър Маргаритов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Zdravko
преди 7 години
Ами тази наглост и безобразие трябваше да се спре! Значи все пак институциите можело да работят когато искат !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още