IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служители на „Пикадили“ протестираха за заплати

Собствениците отричат да има съществено забавяне на възнагражденията

19:48 | 20.03.17 г.
<p>
	<em>Протест на служители на &quot;Пикадили&quot; във Варна. Снимка: Пламен Гутинов, агенция &quot;Черно море&quot;</em></p>

Протест на служители на "Пикадили" във Варна. Снимка: Пламен Гутинов, агенция "Черно море"

Служители на веригата хипермаркети "Пикадили" във Варна протестираха заради неизплатени заплати, съобщи агенция „Черно море“.

Напусналите служители твърдят, че не са получили трудови възнаграждения от ноември, а тези, които все още се водят на работа, от февруари. 

Държавата трябва да вземе отношение по въпроса, потърпевшите не са само 700 служители, а и доставчиците, твърдят недоволните служители. Те казват още, че не могат да се свържат със собственика на веригата.

Междувременно дружеството „Селект Трейд“ ЕООД изпрати становище, според което закъснението в изплащането на заплати за февруари 2017 г. е пет работни дни. Според съобщението миналата седмица са изплатени част от заплатите за февруари и се търсят варианти за изплащане в пълен размер.

В съобщението се пояснява, че „Селект Трейд“ е дружество, различно от „Пикадили“ ЕАД , като „Селект Трейд“ ЕООД е страна по договор за франчайз, посредством който извършва дейност с търговската марка „Пикадили“.

„За да възроди и утвърди търговската марка „Пикадили“, „Селект Трейд“ ЕООД пое значителна част от задълженията на „Пикадили“ ЕАД, включително и за изплащане на трудовите възнаграждения на служителите на „Пикадили“ ЕАД“, коментира компанията. Тя допълва, че започналото производство по несъстоятелност по отношение на „Пикадили“ ЕАД се е отразило негативно върху дейността й.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още