Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Радан Кънев подава оставка като председател на „Нова република“ и ДСБ*

Искам да се извиня на тези 300 хил. души, непредставени в българския парламент, не очаквам прошка, аз самият не бих простил, заяви Кънев

   1| 2    
4
 
5
 
20
Mavi Goz до: data
преди 2 години
"Десни не съм ги чул да искат да намалят данъците"

Хихи... Глей сега - тука десните основно се занимават и предизборно се хвалят с поголовни инвестиции в държавната инфраструктура, разширяване и усилване на администрацията, увеличаване на заплатите на даскали и доктори и раздаване на коледни и великденски надбавки към пенсиите, като съответно получават и заслужена подкрепа от десния електорат. За сметка на това левите провеждат приватизация и въвеждат плосък данък, за което левите им поддръжници лоялно ги поддържат на избори. И двете страни си имат убедени смарти фенове - досущ като Левски и ЦСКА... И е ежедневие пролетарии и рицари на наемния труд да наричат Путин "комунист" и управлението му "червено", а овчеглави "социалисти" да наричат Меркел, Оланд и Юнкер "десни"... хихи..
1
 
3
 
19
pinoccio до: data
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ти си прав, но това, което казваш, е само част от левия спектър - в случая с примера за времето на соца - крайнолевият спектър. Светът не е минавал никога в класическото дясно пространство. Просто това би означавало мир и липса на териториални претенции. И естествено, съвсем друга парична система. А мераклии да доят чуждата крава - много.
1
 
1
 
18
data до: pinoccio
преди 2 години
Държава ти асоциираш с правителство . А за мен са различни . Ляв или десен се определя от процента на преразпределение . По време на соца Бг преразпределяше 85 % от БВП , сега преразпределя 37+ 2 % от Европа . Щатите мисля са около 35 % , Швеция 55 % , Германия около 50 % . Те това определя лява и дясна политика . Който казва че е ляв трябва да увеличава преразпределението като увеличава на първо време данъците , който е десен да го намалява . та т.н. Десни не съм ги чул да искат да намалят данъците
0
 
5
 
17
pinoccio до: data
преди 2 години
Няма профилна снимка
Няма ултрадясна държава. Понятието държава разделя политическото пространство на ляво и дясно. А не собствеността върху средствата за производство, както ни учеха бащите на синовете на техните внуци, дето днес ни заглавичкват. Собствеността върху средствата за производство е функция на държавата. Ако имаме минимум държава, то и средствата за производство биха били в частни ръце по силата на свободна инициатива. Ако имаме повече държава, то средствата за производство са в определени ръце по не толкова свободна инициатива. По-крайният вариант е свръхдържава и наличие на монопол върху средствата за производство - било то държавен или частен /под прикритието на свободна инициатива/, все тая, частният е значително по-брутален. Не е много сложно да се ориентира човек на какво сме свидетели днес. Примерно, хунтата на Пиночет е лява, по рецептата на чикагската школа гангстери на Фридман, който, забележи, е ученик на Мизес и Хайек, които са либерали. Каква пародия, ако схващаш какво става.
1
 
2
 
16
data до: pinoccio
преди 2 години
Преразпределението от страна на държавата ще се увеличава и това е неизбежен факт и не се дължи на това кой кво мисли за икономическата теория Бг с нейните 38-40 % преразпределение си е направо ултра дясна държава на фона на европейците

3
 
8
 
15
pinoccio до: data
преди 2 години
Няма профилна снимка
Друже, няма дясно, батко. Всичко е социализъм. Дясно е либералното - минимум държава, възникнало след френската революция като антипод на зараждащия се етатизъм на мястото на ликвидираната монархия. Затова се нарича етатизъм, защото франсетата са го формулирали - да се утешават след загубата на Луи 16. Защото се оказва, че по природа човекът си обича някой да си го качва на каручката - било феодал, било монарх, било държава. У нас пък е свиреп етатизъм, ако не е държавата, няма да има нищо - ни бизнес, ни заплати, ни пенсии, а Кирчо Домусчиев щеше да притежава "Лудогорец" на снимка от времето на албумите на вестник "Старт". Светът е затънал в етатизъм в лицето дори на корпоративната държава САЩ. Навремето Мизес, основоположникът на прословутата австрийска школа, нарича италианския фашизъм - корпоративна държава, в книга писана през 1944 г. Ами днес съвсем откровено САЩ е корпоративна държава. Означава ли, че можем да я наречем по индукция и фашистка? Ами световния ред, който налагат?
6
 
0
 
14
преди 2 години
Партия Демократи за силна България не зачиташе неправилното въведени пари за употреба и подсигури своя провал.
При условия на допусканата държавна грешка политиците са със съдба на жертви, защото политиците, колкото по-добре подпомагат за реализирането на икономически растеж, толкова по-силен потенциал за стопански кризи възниква и съпътствуващите злини за по-болезнени.
За устойчив политически успех е необходимо правилно въведени пари за употреба.
3
 
7
 
13
преди 2 години
Няма профилна снимка
Иван Костов разби СДС, а Радан - РБ. Последователни са и не са *** да не са знаели какво вършат и какви ще са последствията. И сега какво - "извинявайте"!? Да им приседнат червените сребърници, дано!
1
 
6
 
12
male4ko до: data
преди 2 години
Няма профилна снимка
Подобно нещо не съм казвал, прочети ми първия пост. Казах да се оттегли от публичното пространство.
7
 
1
 
11
data до: male4ko
преди 2 години
И кво му е достойното да се самоубиеш публично ?