IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софиянски: БСП и ГЕРБ нямат качества да управляват

В програмите на партиите, които намериха място в 44-то НС, липсва механизъм как ще бъде постигнато обещаното, смята бившият служебен премиер

22:22 | 29.03.17 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бившият служебен премиер и столичен кмет Стефан Софиянски.</p>

Бившият служебен премиер и столичен кмет Стефан Софиянски.

БСП и ГЕРБ нямат качествата да управляват страната. Но те ще намерят общия модул, което няма да е добре за България от гледна точка на краткосрочното развитие. От друга страна обаче това ще доведе до спокойствие и в дългосрочен план това ще отвори възможност за много по-сериозна дясна опозиция.

Така бившият служебен премиер и столичен кмет Стефан Софиянски описа политическата обстановка след парламентарните избори. В "Денят ON AIR"  той посочи още, че не е изненадан от резултатите от изборите, но ще има трудно съставено правителство.

„Какъвто и състав да бъде постигнат, то няма да влезе с тези очаквания, с които обикновено влиза ново правителство. Двата варианта са или доминирано от ГЕРБ, или доминирано от БСП правителство. Двете партии имат общ произход", обясни гостът, който не изключва възможността ГЕРБ и БСП да се коалират. 

Софиянски очаква Бойко Борисов да бъде притиснат от ЕС да не формира коалиционно управление с "Обединени патриоти".

„Патриотите имат силна обществена подкрепа. Не можем да отречем и много от тезите им, които са правилни. Редно и разумно е те да участват в управлението", отбеляза бившият кмет на София.

Според него в програмите на партиите, които намериха място в 44-то НС, липсва механизъм как ще бъде постигнато обещаното. "На какво основание обещаваш, как ще го направиш?", попита риторично Софиянски.

По думите му през последните 10 години ГЕРБ и БСП не са се справили с предизвикателствата на ЕС.

„Въпреки това си ги избрахме, но те влизат с тежестта на несвършената работа. Трябваше да падне Шенген, трябваше да падне този унизителен мониторинг върху съдебната ни система. Трябваше да въведем еврото и да усвояваме еврофондовете", настоя още Софиянски.

Той е на мнение, че личностните проблеми и липсата на идеи са разединили дясното политическо пространство. "Предстои ни дълъг и добър път", завърши Софиянски, който в петък събира десните формации на среща, чиято цел е обединение на дясното.



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

3
rate up comment 18 rate down comment 2
scott
преди 7 години
а целото жълтопаветно десно, прюс усмивката на мафиата НЕМАТ КАЧЕСТВА дори да вуезнат у парламанта.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 1
data
преди 7 години
Сал Стефча има качества :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 7
majnata
преди 7 години
Мдааа , Стефчо излезе от нафталина...мое пък и да се класира пак некъде , все пак това е България !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още