IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW и Daimler са най-печелившите производители на автомобили в света

Световните продажби на автомобили са се повишили едва с 1% през първите два месеца на годината

22:17 | 03.04.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германските производители на луксозни автомобили BMW и Daimler са най-печелившите автомобилостроители в света, сочи проучване на консултантската компания Ernst & Young, цитирано от dpa.

В изследването се предупреждава, че световните автомобилостроители са изправени пред забавяне на продажбите, тъй като водещите автомобилни пазари в света губят скорост.

Германската Volkswagen и японският й конкурент Toyota са продали най-много пътнически коли миналата година в световен мащаб, но BMW и Daimler, производителят на луксозната марка Mercedes, са отчели най-големи печалби.

Печалбата на BMW се равнява на 10 процента от общите продажби на групата за 2016 г. Тази на Daimler пък е 8,4 процента от продажбите на концерна.

Най-силен растеж в продажбите за 2016 г. за световните производители на автомобили се отчита на най-големия пазар в света - Китай, където показателят е нараснал с 9 на сто.

Продажбите в Западна Европа също са се увеличили, но в САЩ са останали без промяна, сочи проучването.

Световните продажби на автомобили са се повишили едва с 1 процент през първите два месеца на текущата година, посочва БТА.

Растежът намалява, защото пазарът в САЩ се забавя, Китай се движи назад, а Европа губи скорост, посочва експертът Питър Фъс от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 7 години
И аз с удоволствие им отдавам дължимото, особено на едната... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още