IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lloyds закрива още 100 клона и 325 работни места, за да намали разходите

Ходът е в отговор на променилото се поведение на клиентите, които се насочват все повече към онлайн обслужването

08:20 | 06.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Lloyds Banking Group планира да закрие още 100 клона, което ще коства 325 работни места, като част от стратегията си за намаляване на разходите, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на банката.

Най-големият британски ипотечен кредитор обяви, че затварянето на клонове е част от плана, който беше обявен през юли миналата година и включваше закриването на 200 клона на банката. В същото време ходът е в отговор на променилото се поведение на клиентите, които се насочват все повече към онлайн обслужването.

Групата Lloyds има над 2000 клона в различни части на Обединеното кралство, както и около 75 хил. служители, според данни на интернет страницата им.

Синдикатът Unite осъди затварянето на клонове. „Продължаващата вълна на закриване на банкови клонове във Великобритания изглежда не показва никакви признаци да приключи“, коментира Роб Макгрегър от Unite. Въпреки това от компанията обясниха, че мярката се налага заради променящата се среда и засилващата се популярност на онлайн банкирането.

В същото време ще навлизат все повече машини за самообслужване при плащане в брой и чекове, както и разговор с кредитен консултант чрез видео връзка.

Още в края на миналата година правителството на Великобритания обяви, че ще продължи с продажбата на държавния дял в Lloyds Banking Group, който придоби по време на световната финансова криза, за да спаси банката. "Връщането на Lloyds в частни ръце е в интерес на банката, данъкоплатците и на страната като цяло", коментира тогава финансовият министър на страната Филип Хамънд.

Доклад, публикуван миналия месец, предупреди, че бедните и уязвимите хора във Великобритания са най-тежко засегнати от затварянето на банковите клонове. Това потвърждава данни на Ройтерс от миналия юни, които показаха, че банките затварят непропорционално клонове в областите с най-ниски доходи, а откриват нови в по-богати райони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още