IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 87% от българите искат застраховка на кредитите си срещу безработица

Проучване в Централна и Източна Европа показва, че 80% от клиентите желаят да застраховат потребителските си заеми срещу нетрудоспособност или злополука

19:21 | 10.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:<em> Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Над 87% от клиентите в България желаят да застраховат потребителските си кредити срещу рискове като безработица, временна или постоянна нетрудоспособност и хоспитализация в резултат на злополука. Този процент е по-висок от средния за Централна и Източна Европа, където показателят е 80%.

Това показват данните от проучване на специализираната финансова институция  БНП Париба Кардиф.

Статистиката показва, че клиентите най-често се тревожат от настъпването на събития като продължителен болничен или безработица, които се отразяват на бюджета им и на възможността да изплащат кредитите си.

Затова  БНП Париба Лични Финанси в партньорство с БНП Париба Кардиф подобрява условията по застраховките на потребителските си кредити, съобщиха от финансовата институция.

Така българите ще могат да се възползват от по-широко покритие на рисковете с по-големи обезщетения, които могат да надвишат първоначалния размер на потребителския кредит. Увеличен е и броят на месечните вноски, покрити от застраховката.

Тези промени са част от новата ѝ програма „Фокус върху клиента“, която започна от началото на април.

Целта на програмата е да отговори в по-голяма степен на очакванията на клиентите по отношение на предимствата и добавената стойност на застрахователните продукти към потребителски кредити.

“С този проект ние осигуряваме на хората спокойствие, че ще могат да управляват кредитите си дори в тежки периоди като безработица или продължителен болничен, което е от полза за семейния им бюджет“, коментира Бруно Льору, изпълнителен директор на БНП Париба Лични Финанси, България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още