IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Такев: Усилията за създаването на See Link имат отлична перспектива

70 делегати от Босна и Херцеговина, България, Македония, Словения, Сърбия, Хърватия и Черна гора обсъдиха възможностите пред платформата

19:36 | 10.04.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Увеличаване на ликвидността на регионалната платформа за търговия с ценни книжа SEE Link, разширяването й с включване на нови фондови борси и брокери, решаване на проблемите с трансграничния клиринг и сетълмент са част от темите, които днес бяха обсъдени на Международна конференция за SEE Link в Белград, Сърбия.

Във форума участваха над 70 делегати от Босна и Херцеговина, България, Македония, Словения, Сърбия, Хърватия и Черна гора.

"Пазарната капитализация на SEE Link надхвърля 38,5 млрд. долара, което доказва, че пионерските усилия за създаването на съвместна платформа за търговия на борсите в Любляна, Загреб, Белград, Скопие и София имат отлична перспектива", каза по време на откриването на конференцията Иван Такев, председател на Надзорния съвет на SEE Link и изпълнителен директор на Българска фондова борса – София. 

Иван Такев отбеляза също, че след като по-голямата част от техническите и институционални пречки пред SEE Link са преодолени, сега на дневен ред е увеличаването на видимостта на регионалния пазар чрез общи инициативи и форуми.

Делегатите са съгласни, че е необходимо да се решат още някои правни и организационни проблеми, свързани с платформата, за да достигне тя пълния си потенциал.

Модераторът на дискусията Ивана Гаджич, председател на Управителния съвет на Загребската фондова борса, подчерта, че това е един дълъг процес, който изисква много усилия от страна на всички участници на регионалния капиталов пазар.

Въпреки че фондовите пазари не са свързани чрез съвместна собственост, с подкрепата на Европейската банка за възстановяване и развитие те са успели да създадат устойчива платформа, чието значение за икономиките на страните членки и включените компании скоро ще се види.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
ceneto
преди 6 години
с Букурещ и Атина какво става, да не са решили че е загуба на време и ресурси цялата история?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 3
Образован
преди 6 години
ЧЕТЕТЕ ЛИ СТАТИЯТА 10 ХИЛ .ЛВ СА ДВА ЧОВЕШКИ ЖИВОТА ЛИ ??? "От ръководството на завода, който е собственост на Хювефарма на братята Кирил и Георги Домусчиеви, твърдят, че работниците са имали противогази, но не обясняват как биха могли да пострадат от опасни газове при това положение. Освен това изпълнителният директор Ангел Желязков отказва да каже какво вещество е било съхранявано в силоза преди инцидента. Причината за това вероятно е, че според данните на МВР-Пазарджик в цистерната би трябвало да се съхранява дехалогеназа вещество, което само по себе си не е отровно."НЕДЕЙ ТЕ ЩЕ НИ ИЗЛОЖИТЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА САМО С ИЗЧИСЛЕНИЕТО НА СОФИКС, ТОВА ЧЕ СТЕ КАЧИЛИ ЕДИН КУП ПРОДЪЛЖАВАЩИ ДА ФАЛИРАТ ИЛИ БЯГАТ ФИРМИ !???? КОЙ А ВИ ГО КАЖЕ, ОТЧЕТЕ ИЛИ РАЗСЛЕДВА !??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Образован
преди 6 години
http://7dnibansko.bg/archives/4564
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
Образован
преди 6 години
Ето ВИ един ОЛИГАРХ!!! Тоя първия милион как ли го е направил, да питаме ли въобще, НАВЪН АКО БЕШЕ СТАНАЛО ТОВА В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ЩЕШЕ ДА СИ ПЛАТ ДОСТА И ЗАВОДА ЩЯХА ДА МУ ЗАТВОРЯТ, НА МУТРАТА КРАДЛИВА И МАЗНА .. КОЙ ЗНАЕ КАК КРАДЕ И КОЯ ФАМИЛИЯ БЕШЕ ДОМУСЧИЕВИ, ЗА 20 ГОДИНИ ТУКА ОЛИГАРСИ СТАНАХМЕ, *** ЗАРАДИ РУСИЯ ЛИ ПАК ???КАКВА БОРСА КАКВИ 5 ЛВ .ВИЕ СТЕ ЗА УБИВАНЕ !???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
Образован
преди 6 години
ЕДИНСТВЕНАТА ВРЪЗКА Е, ЧЕ НА ТАЗИ ПЛАТФОРМА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ, ОЛИГАРХИЧНИ СТРУКТУРИ И ТО АНОНИМНИ, това е не ефективно, както ВИЖДАТЕ НА ТАЗИ ПАРАЗИТНА БОРСА .. КАК УТРЕ НЯКОЙ ЩЕ ВИ КУПИ АКЦИИТЕ, КАТО НЯМА ЛИКВИДНОСТ ???не става, така КАПИТАЛОВ ПАЗАР СКОРО НЯМА ДА ИМА !! ИМА САМО НЯКАКВИ МУТРИ, КАЧЕНИ НА ТОЗИ УЖ ПАЗАР .. ПРИЛИЧА НА ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА !УТРЕ АКО НЯКОИ ГОЛЯМ РЕШИ ДА ВИ СРИНЕ ПАЗАРА, КАКВО ПРАВИТЕ, НЯМАТЕ НИКАКВИ ГАРАНЦИИ, ЧЕ ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ, АЙДЕ ИМА СЕГА ФОНД, И С НЕГО СТЕ ЖЕРТВИ, ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ НА НАПЪЛНО НЕ АДЕКВАТНИТЕ МАЖОРИТАРИ !???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още