IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски инвеститор строи завод за ловно и спортно оръжие в Габрово

Инвестицията е на стойност 8 млн. лева

11:11 | 11.04.17 г. 1
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската фирма L&O Hunting Group чрез своята дъщерна фирма „Габинвест“ започна строителството на нов завод за ловно и спортно оръжие в Габрово. Инвестицията е на стойност от 8 млн. лева, става ясно от съобщение на сайта на Община Габрово.

На 10 април беше направена символичната първа копка на новата производствена мощност. Очакванията са, че тя ще бъде финализирана до октомври. Новият завод ще бъде изграден в местността „Колева ливада“ край града.

Строителството ще бъде извършено на два етапа, обясни управителят на „Габинвест“ Томас Лангер. Първоначално ще бъде изградена производствената мощност, а след това ще бъдат вложени и допълнителни средства за оборудването на сградата, поясни още още той.

Компанията има дейност в България от 2008 година, става ясно от справка в Търговския регистър. В момента има 180 служители.

БНР посочва, че след като новият завод бъде готов, съществуващите днес три производствени бази на фирмата в Габрово, ще бъдат преместени на новата локация. С въвеждането на новото оборудване капацитетът на предприятието ще бъде увеличен с 30 на сто. В момента в базите на компанията у нас се произвеждат само компоненти за ловни и спортни оръжия.

Новият завод ще позволи производството на целите изделия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
majnata
преди 7 години
"Новият завод ще позволи производството на целите изделия."Баси далаверата , само 4 мил. евро...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още