IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските домейни от първо ниво са достигнали 3,76 млн. в края на 2016 г.

България се радва на най-голям растеж в регистрациите на домейни в Европа

13:05 | 11.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските домейни от първо ниво са достигнали 3 760 695 в края на 2016 г. Това показва наскоро публикуваният годишен доклад на EURid - организацията, която управлява европейските домейни.

Според него само през четвъртото тримесечие на миналата година са отчетени 175 050 нови регистрации на .eu домейни. България е страната с най-висок растеж през 2016 г. - с 16,5% скок на регистрациите на домейни.

Графика: EURid

„Организации, като стартиращи компании, малки и средни предприятия и големи корпорации, вече виждат предимствата, които предлагат домейните .eu и .ею за излизане отвъд границите на определена държава. И въпреки че по- мащабното възприемане на европейските домейни неизменно си остава наша основна цел, EURid полага все по-големи усилия да ги превърне в най- сигурните и надеждни на пазара“, коментира Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid.

По думите му организацията ще продължи да наблюдава и идентифицира неправомерни регистрации и предполагаема незаконна дейност, осъществявана в рамките на .eu и .ею пространството, като ще предприема своевременни действия. В тази връзка през 2016 г. EURid е работила в тясно сътрудничество с различни правоохранителни органи, за да премахне и установи неправомерни регистрации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 18:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
zap
преди 7 години
понижение със 147 хиляди (4%) за 2 години
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още