IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Johnson & Johnson разочарова с приходите си

Това се дължи на по-слабото търсене на фармацевтичните продукти на компанията

16:12 | 18.04.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на фармацевтични и потребителски стоки Johnson & Johnson, който е в процес на завършване на придобиването на швейцарската компания за биотехнологии Actelion за 30 млрд. долара, отчете приходи, които не отговориха на очакванията на анализаторите. Причина за това се оказа по-слабото търсене на фармацевтичните ѝ продукти, предава Ройтерс.

Приходите от продажбите на Johnson & Johnson обаче са нараснали до 17,17 млрд. долара през първото тримесечие, от 17,48 млрд. долара година по-рано. Въпреки това те се оказаха под средната оценка на анализаторите, които очакваха сумата да достигне 18,04 млрд. долара, според Thomson Reuters I/B/E/S.

Приходите от продажбите на фармацевтични продукти са нараснали с 0,8% до 8,25 млрд. долара, под прогнозата на Barclays за 8,47 млрд. долара.

Нетната печалба за тримесечието е достигнала 4,42 млрд. долара, или 1,16 долара на акция, в сравнение с 4,46 млрд. долара, или 1,59 долара на акция, за същия период година по-рано.

Като се изключат някои елементи, компанията е спечелила по 1,83 долара на акция, надминавайки прогнозата на Wall Street за 1,77 долара на акция.

Същевременно производителят повиши прогнозата си за 2017 г., с което показа, че залага много на придобиването на Actelion. Очаква се сделката да бъде приключена през второто тримесечие. 

J&J повиши прогнозата за приходите си от продажби до 75,40 - 76,10 млрд. долара, а тази за коригираната печалба до 7-7,15 долара на акция. 

През януари компанията прогнозира приходи в диапазона 74,10-74,80 млрд. долара и коригирана печалба от 6,93 до 7,08 долара на акция. 

Johnson & Johnson е първата от големите фармацевтични компании, която обявява финансовия си отчет за тримесечието – месец, след като опитът на републиканците да променят американската здравна система се провали с гръм и трясък, макар че новите им опити може и да подействат.

Акциите на J&J понижиха стойността си с близо 1% до 124,60 долара преди старта на борсовата търговия във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
KPetkov
преди 6 години
Мисля, че доста ще почакаш :)https://***.simplysafedividends.com/jnj-a-rock-solid-3-dividend-yield/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
THE TRADER
преди 6 години
"Приходите от продажбите на Johnson & Johnson обаче са нараснали до 17,17 млрд. долара през първото тримесечие, от 17,48 млрд. долара година по-рано."Или аз нищо не разбирам, или посредствеността и "*** ***" тук се толерират, стига да са красивички!След като се прочете това в началото на статията, няма никакъв смисъл да се чете по нататък!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още