IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медведев: През 2017 г. данъците няма да се вдигат

Инвестициите в човека, инфраструктурата и отбраната са основните принципи на формиране на бюджета, твърди руският премиер

17:44 | 19.04.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Медведев пред Думата. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Медведев пред Думата. Снимка: Ройтерс

През 2017 г. данъците няма да се вдигат, заяви днес пред депутатите от Държавната дума премиерът на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от руски медии и БТА.

Той припомни, че решението за стабилността на данъчната система е било взето преди няколко години.
Освен това правителството продължава да изпълнява президентските укази по повишаване на заплатите на работещите в образование, културата и медицината.

"Икономическата ситуация през последните години се отрази на доходите на хората отрицателно, заплатите в страната не са високи. Ние полагаме усилия, за да поправим това положение, търсим допълнителни ресурси, за да помогнем на хората, които печелят малко", каза Медведев в отчета за работата на руското правителство през 2016 година в Думата.

Той призова депутатите и регионите по-активно да участват в работата по вдигане на заплатите на работниците в тези сфери. 



Инвестициите в човека, инфраструктурата и отбраната са основните принципи на формиране на бюджета, допълни Медведев, цитиран от ТАСС.

„При формирането на бюджета, според нас, трябва да се ръководим от три принципни положения. Парите трябва да отиват първо за инвестиране в човека. Второ - за изпълнението на инфраструктурни проекти и трето - за гарантиране на националната сигурност, каза още руският премиер премиер“.

Износът на руски оръжия в края на 2016 г. е нараснал спрямо предходната година до 15 милиарда долара, отчете Медведев.

"Ние сме на второ място на световния пазар на оръжия. Подписани бяха нови договори за общо 9,5 милиона долара, а поръчките в края на 2016 година са за близо 50 милиарда долара", каза още руският премиер в отчета си.

Икономиката на Русия се развива въпреки прогнозираната "катастрофа", посочи Медведев, цитиран от ТАСС.

"Икономиката ни се развива, въпреки че ни предсказваха катастрофа от различни места, включително и отвъд океана", отбеляза той.

"По нов начин осъзнахме възможностите в нашата страна, както и това, че ни се налага да разчитаме само на себе си. И санкциите продължиха да оказват натиск върху нас (...) и петролът все така поевтиняваше. Ние обаче се научихме да използваме ситуацията, когато влязохме н конкурентна битка за лидерство на вътрешния и външния пазар", каза още Медведев.

Премиерът подчерта също, че никакви предизвикателства вече не плашат никого в страната, а обратното - стават стимули за развитие. 

Повече за икономиката на Русия четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още