IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Онлайн продажбите на храни имат огромен потенциал за развитие, според експерт

От 5-10% от офлайн продажбите, колкото са в момента, до 5-10 години делът им може да достигне 35-40%, коментира Иван Александров от ebag.bg

21:23 | 20.04.17 г.
<p>
	Иван Александров.<em> Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Иван Александров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Потенциалът на онлайн продажбите на хранителни стоки е изключително голям в световен мащаб. В момента делът им на развитите пазари достига 5-10% от офлайн продажбите. Това коментира основателят на ebag.bg Иван Александров в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му в рамките на следващите 5 до 10 години този процент може да достигне между 35-40%, което обяснява защо повечето големи ритейлъри в световен мащаб се насочват към развитието на свои онлайн звена. 

През първата година от основаването си компанията успява да постигне оборот от над 1 млн. Евро. Това е финансов резултат, съпоставим с този на едни от големите компании в момента, каза още Александров. Фокусът на ebag.bg е насочен изцяло към развитие на компанията в София, като за момента не се планира излизане на международни пазари.

Александров обяви още, че компанията планира да разшири асортимента на аптеката си, а скоро ще бъдат пуснати и доставки на замразени продукти, които до този момент не са предлагани.

"Планираме да пуснем и още един вертикал, който да включва храни за домашни любимци, а отделно работим и по проект, който софтуерно да ни помогне да увеличим бързината, с която събираме продуктите и намалим грешките", посочи той. 

Целия разговор с Иван Александров можете да видите във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още