IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентарният контрол отива от БНТ1 в БНТ2

Според социалистите така се ограничават човешки права

10:51 | 27.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Пленарните заседания, в които се провежда парламентарен контрол, ще се предават пряко по програма БНТ2 на Българската национална телевизия и Българското национално радио. Това решиха депутатите, които приеха текстове от проекта за Правилник за организацията и дейността на Народното събрание, предаде БТА.

Досега парламентарният контрол се излъчваше пряко по БНТ1. 

От БСП и ДПС бяха против промяната с аргумента, че се ограничават човешки права.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че България е била осъдена седем пъти в Страсбург заради това, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи е посочил виновни, преди съдът да се е произнесъл, с което е нарушил човешки права.

Цветанов на свой ред заяви, че по времето, когато Корнелия Нинова е била зам.-министър на икономиката, Пловдивският панаир е бил подарен на неин съпартиец от БСП.

Нинова пък попита защо досега ГЕРБ като управляващи не са разследвали приватизацията на панаира. Спас Гърневски от ГЕРБ отговори, че не е вярно, че ГЕРБ нищо не са правили срещу "кражбата на века".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
DarkStar
преди 6 години
Циркът се мести :) явно и на политиците им е дошло в повечко и като знаят какви ще ги вършат... :) Добре, че все пак поне ще гледаме подбраните моменти по Господари на Ефира... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още