IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Достъпът до Wikipedia в Турция е блокиран

Забраната важи за всички езици

18:36 | 29.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Интернет потребителите в Турция от днес нямат достъп до Wikipedia, като не е обявена ясна причина за блокирането на онлайн енциклопедията, предаде ДПА. 

TurkeyBlocks - групата, която следи достъпа до уебсайтовете в страната, потвърди мярката, за която сигнализираха потребители.

Си Ен Ен Тюрк цитира съобщение, получено от някои от потребителите при опита им да използват онлайн енциклопедията. В съобщението се посочва, че "след технически анализ и правни съображения," е взета административна мярка за сайта на Wikipedia, в съответствие с решение с днешна дата, прилагано от службата за информационни и комуникационни технологии.

Забраната изглежда е в сила за всички езици, информира БТА. 

Турция блокира десетки хиляди сайтове. В миналото въведе ограничения за социалните медии, включително YouTube и Twitter. Властите могат да блокират отделни профили в Тwitter.

Четете още новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
Jay Gould
преди 6 години
Държавните лидери (от Путин до Обама и Меркел) и медиите в цял свят (включително българските) подкрепиха демокрацията в лицето на Ердоган по време на опита за преврат (иначе той щеше да падне от власт), така, че не виждам причина сега да мрънкат, че демокрацията в Турция е победила с помощта на дейното тяхно участие в подкрепа на законно избрания Ердоган.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още