IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еманюел Макрон води с 18-22 процентни пункта пред Марин льо Пен

Снощи се състояха последните предизборни митинги на двамата кандидати за президент на Франция

08:41 | 05.05.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Еманюел Макрон води с 18-22 процентни пункта пред Марин льо Пен, сочат актуалните социологически проучвания преди втория тур на президентските избори във Франция в неделя, предаде ДПА.

Снощи се състояха последните предизборни митинги на двамата кандидати за президент.

По време на шествията льо Пен бе замеряна с яйца, а Макрон бе атакуван от профсъюзни членове, които са против либералните му реформи.

Центристът Макрон се обърна към левите избиратели, а лидерът на крайно десния Национален фронт Марин льо Пен защити острия си тон като обясни, че в него е отекнало „социалното насилие, което ще избухне в страната“.

По време на митинга в южното градче Алби Макрон похвали "демократичната жизненост" на предизборната кампания на кандидата на крайната левица Жан-Люк Меланшон, който не стигна до втория тур. Битката за 7-те млн. гласа, дадени за Меланшон на първия тур, е ключова преди гласуването в неделя, уточнява БТА.

Припомняме, че Меланшон не пожела открито да подкрепи Макрон, но намекна, че ще гласува за него. 

"Не може да има социална справедливост, ако не сме способни да създадем силна икономика и повече работни места", заяви Макрон и обеща, че социалният диалог ще е в сърцевината на програмата му за реформи. 

По-рано, когато посети стъкларска фабрика в градчето, той защити предложенията си да се позволи всяко предприятие да предоговаря и отхвърля националните и регионални стандарти, но бе освиркан от скептични работници.

Льо Пен използва последния си митинг, организиран в малко селце в Северна Франция, за да се обърне към твърдите си избиратели. В отговор на критиките, че не се е представила достатъчно убедително в телевизионните дебати, тя заяви, че в диспута е "била гласът на народа", че е изразила гнева на "мълчаливото мнозинство" и е направила това, "което системата не иска да чуе или види".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 6 години
Айде сега гейко макарон у Франция, наесен и един гейко шмулц у Алемания и над Европа изгря разноцветната дъга. До следващите избори сички европейци ше могат да сключват брак и с кучето си и да си осиновяват човечета... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още