IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на кои компании ще се възползват от победа на Макрон

Сред губещите ще са застрахователните дружества и тези от сектор отбрана и сигурност

20:44 | 05.05.17 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Центристът Еманюел Макрон ще победи крайнодясната Марин льо Пен с 63 срещу 37 процента на балотажа на президентските избори във Франция в неделя. Това показва ново проучване на общественото мнение на института Ifop, предаде Ройтерс. 

Резултатите от анкетата бяха публикувани днес - последния ден от кампанията преди втория тур на изборите. 10446

Редица проучвания от тази седмица показват, че Макрон е увеличил преднината си пред Льо Пен с няколко пункта, отбелязва AFP. Анкетите отреждат на центриста резултат между 61,5 и 63 процента, а на неговата опонентка - 37-38,5 на сто.

За 39-годишния Макрон президентските избори са само първата част от предизвикателството. Ако спечели надпреварата с лидерката на Националния фронт Марин льо Пен, той трябва бързо да започне кампания за парламентарните избори на 11 юни, за да получи възможно най-голямо мнозинство в парламента, на чиято подкрепа да разчита за планираните реформи. 



Той вече обеща, че половината му избраници, които ще се борят за места в 577-членната долна камара на френския парламент, ще са нови лица в политиката. Вместо да разчита на хора, израснали в партийната йерархия, бившият инвестиционен банкер подбира бъдещите си депутати си по начин, присъщ по-скоро на бизнеса - всеки желаещ да влезе в парламента може да изпрати автобиография и мотивационно писмо до екипа на Макрон. По този начин вече са събрани десетки хиляди кандидатури, сред които специална 9-членна комисия подбира окончателните кандидати за депутати.

"Критериите ни, освен споделяне на политическите ни възгледи, разбира се, са чисто съдебно досие, необвързаност с политиката досега, прозрачност на финансите и съответствие със социалния профил на съответния избирателен район", разказва 27-годишната доброволка Марго Пех, която е най-младият член на комисията.

Германският Handelsblatt от своя страна показва прогноза за това кои акции биха се възползвали от победа на Макрон. Вижте в галерията ни

Вижте и коментара на Емил Георгиев, Либерални идеи за България и Европа, за изборите в неделя в ефира на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
majnata
преди 6 години
Объркал си не само улицата ами и квартала ! "Педофилия, джихад, права на жените, масови убийства, секти, облъчване на хората."Това са проявленията на хора които нямат нито морала нито принадлежността към някоя религия ! Характерни са за последните времена !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 2
mrynmryn
преди 6 години
Моли се да не стана аз някога управляващ, няма да оставя нито една църква или джамия. Религията няма място в 21 век. От там тръгват маса проблеми. Педофилия, джихад, права на жените, масови убийства, секти, облъчване на хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 0
Hahoto
преди 6 години
Има системни и несистемни играчи. Вторите обикновено стават като първите, като попаднат в системата. Примерите са безбройни. Разликата между хамстера и плъха е в Пи Ара !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
majnata
преди 6 години
Имаш предвид Льо Пен , Макрон е тоя , дето трябва да задържи статуквото на всяка цена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 5
red6
преди 6 години
Това, което виждам е, че Макрон поне се опитва да бутне статуквото и да вкара нови лица, които поне има шанс да не са обременени и оплетени във всякакви калчища. Това, ако наистина се пробва да го направи по този начин, няма да се учудя да имаме френски Кенеди накрая. Щото ще бръкне в на бая хора гъ30вете...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 7
lozkhris
преди 6 години
Чудно направо!! Да се чудиш в България през 70-те ли си, в Зимбабве ли...Вече ззпочнаха и да разпределят баницата...Да, Макрон ще стане президент. Кучета я яли Франция, тя и без друго вече е пълна с прримати. Затварят се църкви, основите на християнската доктрина са разрушени. Важно е да си ЗА гей-парадите, ЗА Ротшилд, ЗА толерастията, ЗА корпоративните печалби и задължително ПРОТИВ християнските ценности.21 век...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
bigmamascandal
преди 6 години
А енергийните акции?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още