IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Лукарски: Силно дясно не е възможно само със СДС, но СДС трябва да бъде в центъра

Той е категоричен, че обединение на дясното трябва да има

14:22 | 13.05.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Силно дясно не е възможно само със СДС, но СДС трябва да бъде в центъра. Това заяви Божидар Лукарски веднага след като беше преизбран за председател на синята партия от 22-та Национална конференция.

Той получи подкрепата на 521 делегати, пише БТА. Опонентът му за поста Тодор Грозданов събра 79 гласа. Десет делегати са се въздържали.

Лукарски обеща да бъде лидер на всички - на тези, които са гласували за него, и на другите, подкрепили конкурента му.

Той е категоричен, че обединение на дясното трябва да има, и е убеден, че лидерите на партньорските формации са си взели поуките. Десният съюз обаче трябвало да бъде на ясни принципи.

Нямаме бърза работа, коалиции се правят за избори, а такива не се очертават, хоризонтът на това правителство е по-дълъг, обясни преизбраният председател на СДС. В момента основната му задача била да стегне сините структури.

Лукарски за пореден път подчерта, че десните трябва да изработят ясна доктрина за България, за да могат младите да имат реализация тук, както и да е в помощ на малкия и среден бизнес, който е гръбнакът на СДС.

За силно дясно Лукарски е готов да разговаря и с лидерите на ДСБ и на "Да България", макар че, по думите му, не е ясно дали Христо Иванов е десен, тъй като формацията му се определя в център-дясно.

Той щял да поиска и среща с премиера Бойко Борисов, за да постави въпроса партии, преминали един процент на изборите, да могат да запазят базите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
Jay Gould
преди 6 години
СДС и ДСБ никога не са били десни партии. И според Уикпедия Учредители на Съюза на демократичните сили са организациите Клуб за подкрепа на гласността и преустройството, Независимо сдружение Екогласност, Конфедерация на труда Подкрепа, Независимо дружество за защита правата на човека, Комитет за защита на религиозните права, свободата на съвестта и духовните ценности, Клуб на незаконно репресираните след 1945 г., Независимо студентско дружество, Движение Гражданска инициатива, БРСДП(о), БЗНС Никола Петков (Участвали в преврата на 9 септември 1944 г.). По-късно към съюза се присъединяват организациите Радикалдемократическа партия, Зелена партия, Демократическа партия, Нова социалдемократическа партия, Обединен демократичен център, Демократичен фронт. Както се вижда, няма нито една дясна организация сред учредителите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Alee
преди 6 години
Всички си искаме Кунева и Лукарски! И както се казва: "И на вас да Ви ...."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още