Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Данните – новият петрол

Антимонополните власти трябва да преминат от индустриалната ера в XXI век, коментира The Economist

3
 
5
 
4
nobel до: ivan.kostov.39
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Дори в момента един работещ в селското стопанство в Щатите храни 200 човека. Енергетиката работи далеч по-ефективно. При съвременното състояние на технологиите би било напълно достатъчно, ако с производство се занимава 1, най-много двама на всеки 100 за да се поддържа необходимият на геймъра стандарт на живот.
0
 
12
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
както и да се развиват компютърните рехнологии - все пак ще трябва храна, жилища, енергия........
1
 
16
 
2
nobel до: lyusien
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Когато ти чета постовете и научната фантастика пред мен оживява. Мисля, че през 1982-а излезе на български книгата на Херберт Франке "Нулева знона". В нея той описва животът на хората в един град от бъдещето. В града има прекрасна транспортна система, която обаче ръждясва, защото никой не я използва. Всички живеят в жилища, чиято главна съставна част е 3D компютър и по цял ден играят игри. Което запълва напълно цялото им съществувание и те просто не правят нищо друго. Това бъдеще вече не изглежда чак толкова далечно и невъзможно. Много е вероятно наистина да дойде ден, когато всичко ще е само облачни услуги. Но на мен честно казано не ми се иска много да го доживея.
6
 
11
 
1
преди 6 месеца
Това е положението След 10 години светът ще бъде съвсем различен Потреблението на петрол постоянно ще намалява а ще се увеличава потреблението на облачни услуги и данни Искаме или не искаме това е положението И които не иска да се промени ще остане далече назад