IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на тока и на газа за домакинствата в България са най-ниските в ЕС

При изразяване на цените в стандарти на покупателната способност обаче страната ни е по-скоро в средата на класациите

14:45 | 15.05.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на тока и на газа за домакинствата в България са най-ниските в Европейския съюз (ЕС) към края на 2016 г., показват данни на европейската статистическа служба Евростат.

Цената на тока за българските домакинства достига 9,4 евро за 100 квтч към края на миналата година. На второ място в ЕС по евтин ток е Унгария с 11,3 евро, а на трето – Литва с 11,7 евро.

Същевременно най-висока цена е отчетена в Дания – 30,8 евро за 100 квтч, следвана от Германия с 29,8 евро и Белгия с 27,5 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 18 rate down comment 0
Тава е
преди 6 години
Съгласно законите на Крум, за лъжа са рязали езика, а сега власт имащите плащат на определени *** да лъжат! Направете сами равносметка за ППС в България: около 100 хиляди домакинства имат месечен доход над 15 000 лв, и около 850 хиляди домакинства имат месечен доход около 560 лв. Тъка средният доход на домакинствата надвишава 2 000 лв. Сега вече всичко е в средно-европейски норми , и трябва да се повиши цената на тока, водата, газта, градският транспорт....!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 0
superexpert
преди 6 години
Тока 100 % по евтин ,заплатите 500% , по малки ,Газа и храната са по скъпи и от Германия .Това и Бойко и Горанов не го казват публично а казват че" един ден ша са упраим."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 0
Ivan.r
преди 6 години
аз мисля, че в ППС могат да дадат някаква бегла представа за това колко тежат на домакинствата, но истината е, че електроенергията е функция на суровини, а колкото и да ти е ППП 1 кубик газ си е 1 кубик газ (при равни атмосферни/други условия :) )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 4
Otka4eni reformatori
преди 6 години
Не се притеснявайте, съвсем скоро цените ще станат средно европейски. Нали се стремим към идеалния евроатлантизъм и ценности на капитализма и демокрацията....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още