IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Huawei в интервю за Bloomberg TV Bulgaria: САЩ ще чакат за технологиите ни!

Не виждаме нужда и смисъл да търсим финансов ресурс от финансовите пазари, каза главният изпълнителен директор на китайския концерн Гуо Пинг

13:49 | 18.05.17 г. 20
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фактът, че в момента в Съединените американски щати не се продават продукти на китайския технологичен концерн Huawei чрез телекомите, очевидно не притеснява особено третия по големина производител на смартфони в света.

„Това, че към момента в САЩ не се използват нашите технологии, не го виждаме като голям проблем или драма. Това е нещо, което може определено да почака“. Това заяви Гуо Пинг, заместник-председател на Huawei Technologies и главен изпълнителен директор, действащ на ротационен принцип, в ексклузивно интервю за Яна Строй и предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria.

„САЩ са една от най-големите държави в света с население от над 300 млн. души. В цял свят населението е около 7 млрд. души. Ние се фокусираме върху това по най-добрия начин да сме в полза и услуга на клиентите, които са решили да използват нашите продукти“, заяви в разговора с UpDate Гуо.

„Ние сме една комерсиална организация и в момента, в който нашите клиенти или някой реши да използва продукти и технологии от нас, ние сме готови да ги предоставим. Но в случаите, в които на някои места клиент не избира нас, ние не можем да го задължим. Това, което ме ангажира най-силно като директор, е най-добрите продукти и услуги да бъдат предоставени на сегашните ни клиенти. Няма нито една държава, която да е по-важна от съществуващите ни клиенти“, заключи мениджърът.

Гуо коментира и спекулациите за евентуално предлагане на акции на компанията на пазарите, като изрично заяви, че в момента компанията му няма никакви планове за IPO или за излизане на пазара. „Фактически за миналата година ръстът на приходите на Huawei e над 30%, а също така паричният поток е в добро състояние. Така че не виждаме нужда и смисъл да търсим финансов ресурс от финансовите пазари“, каза той.

Гуо Пинг даде единствено интервю за българска медия за технологичното шоу UpDate. Целия разговор гледайте в събота и неделя (20-и и 21-и май) от 19,30 часа по Bloomberg TV Bulgaria. Интервюто ще се излъчи и в глобалната програма на Bloomberg.

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

18
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 6 години
Дай ми един Хамерикански телефон, ама сглобен в Хамерика и да го сравня с моя Хyивей----няма такъв телефон, дето да е чисто американски (освен може би някой много стар модел на Моторола) .... не се прави на остроумен, че не си особенно, а чети кво съм написал!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
статията е за технологии, за такива говоря и аз .... всички други говорите за краен продукт (телефон) ... аз ли не обяснявам добре или вие НЕ може да четете ?кое как се продава май никъде не съм писал и не съм засягал ... радвайте се на телефоните си, те са ДОБРИ, но технологията НЕ Е китайска.а един даже ми дава пример с Правец и как му бил на оня зле маркетинга ... леле мале !!!Коя технология в Хуявея е китайска ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
оля прочети всичко което съм написал, щото казваш същото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 15 rate down comment 0
doba
преди 6 години
Във фирмата на познат ползваха техника на Huawei.Била е копие на Ericsson, но много по-добра.След това пробвали с такава на Alcatel, след това на Cisco, но се върнали при китайците, съотношението цена/качество било смазващо.Май накрая ще се потвърди, че 'количеството преминава в качество'...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 15 rate down comment 2
V.At.
преди 6 години
Чудя се дали китайците четат коментарите във великия форум на Инвестор. Човека си го каза, че не го интересува дори американския пазар, но сигурно ще бъде стреснат от форумните специалисти. Бих искал да кажа на младите талантливи анализатори от форума, че подобни коментари за технологичен провал бяха правени през 60-те за Япония, пък те взеха, че успяха. После се подигравахме на жълтата техника на Корея, Сингапур пък гледай ти колко дръпнаха. В общи линии сме селския подигравчия със скъсаните на *** ***, който редовно яде бой, но пък "нали им го каза".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 2
george353
преди 6 години
Туше michaelis12, смях се от сърце.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 3
deant
преди 6 години
да и повечето от тях правят чашки и опаковки :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 1
zelka007
преди 6 години
за пластмасата дето не се формова вече в САЩ:http://***.plasticsnewsdirectory.com/category/plastics-industry-servicesнедейте да пишете общи приказки... нека си гледаме нашта паничка. този китаеца е директор на голяма фирма, какво да говори освен да се хвали :) и да обещава в бъдеще време розови очила за всички :))) и телефони де ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 5
deant
преди 6 години
видехме го тука един точно каквото ти каза направи. Нарече го дори Правец. Дадоха му всички описани от тебе части и ... едно голямо Зеро. Иначе е много лесно... *** само китайците го могат. Дай ми един Хамерикански телефон, ама сглобен в Хамерика и да го сравня с моя Хyивей. Ама искам и процесора да е направен в америка, и флаша и РАМта и пластмасата да е излята там... ох... *** къ да стане, като там отдавна няма такива фабрики.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 14 rate down comment 4
bigmamascandal
преди 6 години
A що други не могат и тва? А? А? А? Тея пичове инвестиртат много в РД и скоро ще дръпнат още по-напред!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още