Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Горанов: МРЗ е инструмент на правителството да притиска пазара на труда

Решението на ВАС да отмени минималното възнаграждение е заради пропуск на кабинета „Борисов 2“, заяви финансовият министър

0
 
1
 
7
преди 5 месеца
Пълно лицемерие: при минимална потребителска кошница 524 лв, как е възможно да има минимална заплата или пенсия, нето доход, под нея!!!!! А поне 70% от работодателите държат работещите на половин работен ден-под 200 лв на месец. Държава, Народ, стопански живот, сигурност, разкош-все взаимно изключващи се понятия.
0
 
1
 
6
ivanrog до: Спящият бик
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Тъжното е че това лицемерие се изразява и с говорене срещу "крадцити" работодатели, при което се разбива и желанието за собствен бизнес, а народа иска да е на заплата. А още по-тъжното е, че огромната част от хората мислят, че вземат 360(нето), а това, че реално са 540(бруто с работодателя), не ги интересува.
0
 
1
 
5
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Прав си, акцентирах на лицемерното съчувствие към работника, но администрацията цоца и от двете бозки.
0
 
1
 
4
ivanrog до: Спящият бик
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Аааа, забравяш още 84.46 осигуровки, които плаща работодателя ;) Реално на всеки 50 лв. се увеличава с още 20 сумата за държавата, а служителя получава не 50, а 39.
1
 
4
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
От 460 лв. минимална заплата работникът взема само 358.77 лв.! Останалите ги взема Горанов - 39.86 лв. данък + 61.36 лв. осигуровки - общо 101.23 лв. му ги гепят още преди да ги е видял!

2
 
4
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ами, ако толкова са се загрижили за хората с минимално възнаграждение - да освободят от ДОД минималната заплата! Ама не им пука за хората - на всеки 50 лв. увеличение лапват по още 5 данък + осигуровките. Това им е важно, защото от него дебелее цялата чиновническа пасмина!
4
 
5
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
"Относно повишението и индексирането на пенсиите, Горанов призна, че още по време на дебатите с „Обединени патриоти“, е коментирал, че вероятно резервите не са достатъчни, за да може съществено да се осъвременят пенсиите" - лъже мръсника - преяжда с луканка!