IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва информационната кампания за референдума в Стара Загора за парк Бедечка

Допитването е насрочено за 18 юни

13:02 | 18.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: община Стара Загора</em></p>

Снимка: община Стара Загора

В Стара Загора започва информационната кампания за референдума за бъдещето на парк „Бедечка“, съобщи общината.

Местният референдум е насрочен на 18 юни 2017 г.

По решение на общинския съвет гражданите ще отговарят на въпроса „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“ по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Иван Вазов“, от север – алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Хр. Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора“.

Информационната кампания за референдума приключва на 16 юни 2017 г.

По Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление (ЗПУГДВМС) общината извършва организационно-техническата подготовка, която включва осигуряване на бюлетини, пликове, протоколи, урни, помещения за гласуване.

Финансовите средства за местния референдум са за сметка на общинския бюджет.

Общината отпечатва информационен лист с въпроса и мотивите за произвеждането на референдума по предложение на групата от 36 общински съветници, представители на различни политически партии в Общински съвет Стара Загора. Той ще бъде разпространен на достъпни места и места, определени за агитация, както и чрез медиите.

Определени са помещенията, които могат да се ползват безплатно за провеждане на информационна кампания, за времето от 9 до 21 ч.

За гласуване на референдума в община Стара Загора се разкриват 208 избирателни секции с общо 1 040 членове на секционни избирателни, всяка от които е съставена от петима членове.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още