IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VMWare: София може да е столицата на Европа по дигитална трансформация

Предвиждам още по-голямо разрастване на екипа в България, казва вицепрезидентът на компанията Джо Багъли пред UpDate

16:53 | 22.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

София може да се превърне в столицата на Европа по отношение на дигиталната трансформация. Това заяви Джо Багъли, вицепрезидент и главен технологичен директор за Европа, Близкия изток и Африка на VMWare в интервю за предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

"В бъдеще предвиждам още по-голямо разрастване на екипа и дейността в България, надявам се да инвестираме повече във време и хора и да превърнем България в голямото събитие в мрежата, да се заговори, че София е столицата на Европа по отношение на дигиталната трансформация. Наистина го искаме“, каза Багъли. 

Той не пропусна да открои важността на страната ни за концерна, отчитайки, че само в София той има 700 служители.

„Това е най-големият ни изследователски клон в цяла Европа. Работим в много добро сътрудничество както с управата на града, така и с правителството на България, за да осигурим съвместните ни програми за обучение в университета. Ръстът на служителите ни на годишна база е 20%, което е феноменално. Ние сме един от големите работодатели и аз много се гордея с факта, че когато от летището влизате в София, се вижда голям надпис на VMWare. Важно е, че има много иновации и ръст на продуктите и на продажбите им тук в София. Ние не сме просто аутсорсинг компания, тук се създават иновации за VMWare и това е наистина много важно за нас“, каза Багъли.

Той очерта и стратегията на компанията в областта на облачните услуги, като подчерта, че компанията се фокусира над четири основни за области.

„Първата е модернизирането на центровете за данни. Това наистина помага на клиентите за оптимизирането на данните. Втората е хибридните облаци. Тези две ключови области формират основата на нашата облачна стратегия. В добавка към това е използването на работно пространство, обезопасяването му и осигуряването на по-сигурна работа с технологиите. Тези четири области наистина ни помагат да привлечем вниманието на клиентите на почти всяко ниво“.

Какво каза Багъли за структурата на финансовите резултати, както и за партньорството на VMWare с Amazon Web Services – вижте в материала.  

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още