Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Коментарът на Путин за славянската писменост, който втори ден провокира България

Делото на Кирил и Методий е българско по своето създаване и общославянско по своята реализация, каза проф. Кирил Топалов

   1| 2| 3    
1
 
11
 
22
fon
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
По времето на Кирил и Методий и много след това „славянски език“ не е имало. Терминът "славянски староцърковен" или "Old Church Slavonic" е използван за пръв път от Josef Dobrovsky във Виена през 1822г с цел да се заличи терминът "стробългарски език".
5
 
4
 
21
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Здравейте ! И какво толкова е станало.... обяснете, Вие които много знаете.... Според мен - нищо. За мен лично Путин и държавата която представлява (Россия) са ми безразлични, тяхното мнение няма стойност. Доколкото помня, българските политици са подписали само два договора. за НАТО и ЕО. т.е Там фигурират имената на наши съюзници - Тяхното мнение е важно за мен. А Россия ? Това е приятелска държава.... с която имаме доровор за приятелство и сътрудничество. Да. също Като Сирия, Уганда или Китай. Доколкото помня .... в нашето законодателство няма термина вражеска държава или политик .... има само приятелска.... като Китай, Македония или Россия.
1
 
3
 
20
VIK88 до: VIK88
преди 6 месеца
3
 
4
 
19
VIK88 до: 0pk
преди 6 месеца
*** ви го каза най-точно,к'во се правите на ощипани? :Д
0
 
10
 
18
преди 6 месеца
Всички амбициозни императори публично хвалят само собствения си слугинаж.
Защо да хвалят чуждия?

0
 
11
 
17
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Путин много добре знае слабите места на горките македонци и някои българи. Целта е ясна. Да не бъдат в ЕС. От руска гледна точка нямат избор и ги разбирам. Друг е въпросът дали има наивници и в България и Македония да кълват.
Македония ще се върне където и е мястото само ако приеме смислено да бъде член на ЕС. Това и е мечтата на поколения революционери.
1
 
16
 
16
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
При посещение на Путин в Македония, няма начин да не заяви,, че Ристе Колумбовски е открил Америка.
Доста от руснаците си мислят, че товариш Ленин е създал руската азбука.
Истината е, че когато сме били държава руснаците са живеели в землянки и тогава при тях не е имало просвещение.
Не е лошо да си им го кажем на руснаците
7
 
22
 
15
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
До всички путкофилий ...
Кирилицата е създадена от Климент Охридски, в сътрудничество с Наум и Англеарии, по заповед и финансиране на Цар Борис 1 и завършена по времето на неговият син Цар Симеон Велики, в гр. Велики Преслав.
Къде е Велики Преслав, нерде Охрид.

Азбуката е българска, но с еползва и от славяните (в превод робите).
Светите братя Кирил и Методий са си чисти ромеи, така са се казвали гражданите на Източната римска империя.
Те не са българи, гърци, да не говорим за македонци.
Русофилите са национални предатели и сега е повече от видно, след като са готови да захвърлят научни факти доказани не от български учени, а от световни.
а путин ... след като сталин създаде Македония, путин и м даде и писмеността.
20
 
19
 
14
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
прод.
Няма какво да се цупим на Путин. Ние сме тези,които открито се подграваме със собствената си писменост и език, ние сме тези, които кОпуваме и УсигОряваме, ние сме тези, които масово драскат на латиница, ние сме тези, които излъчваме преЦеденти като Плевналиев, "лидери" като ББ и Нинова, търпим Местан и създаваме партии като ГЕРБ и Воля. Ние сме тези, които имаме "бизнесмени" като Пеевски.Ние сме тези, които нямаме никакво уважение към самите себе си
Няма как да очакваме другите да го имат към нас
10
 
18
 
13
преди 6 месеца
некой също ако незнае, майката на Леонардо Да винчи е била българка - Катерина. Навсякъде пише, че била робиня от "Близкия Изток" е да ама не била робиня, а емигрантка потомка от Самуиловия царски род. Като го гледам тоя Да Винчи какъв е бил и кво е сътворил, ни има такъв турчин нит иранец или пакистанец. Във Ватикана много добре знаят кои сме и от къде идваме, също и Франция тамошните църкви знаят много добре за нас, всичко кво що е било и какво сме допринесли за Европата, но има време и тва ше излезе официално един ден .... Кат гледам сегашното население е срамота напрао ....