IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп разкритикува Германия за търговския й излишък със САЩ

Американският президент е недоволен и от недостатъчните според него разходи за отбрана, които Германия отделя

17:04 | 30.05.17 г. 13
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп разкритикува Германия за търговския й излишък и за равнището на разходите й за отбрана, ден след като германският канцлер Ангела Меркел изрази съмнения в надеждността на САЩ като съюзник, предаде Ройтерс.

"Имаме ОГРОМЕН търговски дефицит с Германия, да не говорим, че отделят за НАТО и военните МНОГО ПО-МАЛКО пари, отколкото трябва. Много лошо за САЩ. Това ще се промени", написа Тръмп в Туитър днес.

В реч в неделя Меркел каза, че президентското управление на Тръмп е преобърнало традиционния европейски съюз със САЩ, припомня DPA.

"Времената, когато можехме да разчитаме напълно на други, изглежда са поотминали", отбеляза Меркел пред симпатизанти на предизборна проява в Мюнхен.

Вчера тя отново се усъмни в надеждността на САЩ като съюзник, изразявайки разочарованието на европейците след двете срещи на върха през изминалата седмица. При все това тя подчерта, че си остава "убедена трансатлантичка", посочва БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 8
scott
преди 6 години
тази същата, която накара волфа да плати, дойче банк да плати СЛЕД БРУТАЛЕН РЕКЕТ И ИЗНУДВАНЕ.....ТЕ си помислиха, че са се измъкнали и ше си въртът бизнеса в сащ поне 3-5 години на спокойствие.Е ДА АМА НЕ. ШЕ ИМА БЕЦАЛЕН ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА И ТЪРГОВСКИ ДЕФИЦИТ 0! забавно ми е,мнооого. че и останаха сами чрез козируване на мърморкел по терефонните слушалки.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 6
khao
преди 6 години
коя търговска война ? ... да не е като руските санкции, дето ги има само в главите на преяли с лосион за вана ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 6
majnata
преди 6 години
"При все това тя подчерта, че си остава "убедена трансатлантичка".Това ако е значело нещо за Обамов , за Тръмп е все тая...търговската война не признава сантименти !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още