IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фараж е лице, представляващо интерес в разследването за връзките Тръмп-Русуия

Бившият лидер на UKIP е „предизвикал интереса“ на разследващите от ФБР заради отношения му с лица, свързани и с с кампанията на Тръмп, и с Джулиан Асанж

21:26 | 01.06.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Найджъл Фараж, който активно водеше кампания в подкрепа на Brexit, е „лице, представляващо интерес“ в американското разследване за възможни тайни споразумения между Русия и предизборната кампания на Доналд Тръмп, съобщава The Guardian, позовавайки се на анонимни източници.

Британският вестник съобщи в четвъртък, че Фараж не е бил обвинен в извършване на злоупотреби и не е заподозрян или цел на американското разследване, предава Ройтерс.

Бившият лидер на британската антиевропейска партия UKIP обаче е „предизвикал интереса“ на разследващите от ФБР заради отношения му с лица, свързани както с кампанията на Тръмп, така и с основателя на Wikileaks Джулиан Асанж.

Фараж казва за Daily Mail: “Не го вярвам, нямам връзки. Никога не съм бил в Русия. Никога не съм имал някакви бизнес отношения с Русия“.

На въпрос, свързан с твърденията на Guardian, говорителят на UKIP заяви, че те са абсурдни.

Доколкото знам единственият сериозен руски политик, с който Найджъл е прекарвал време, е Гари Каспаров“, каза той.

Директорът на ЦРУ Майк Помпео обвини организацията Wikileaks на Асанж, че се е опитала да се намеси на изборите в САЩ, когато е разпространила материал, хакнат от компютрите на демократите по време на кампанията през 2016 г.

Помпео каза, че военното разузнаване на Русия е използвала Wikileaks, за да разпространи материала и заключи, че Русия е откраднала имейлите и е предприела действия, за да обърне изборите в полза на Тръмп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
george353
преди 6 години
Русуия, брилятно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още