IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България сред държавите с най-ниски цени на самолетните билети

В Белгия билетите са най-скъпи, сочи проучване на резервационната платформа kiwi.com

11:24 | 02.06.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Белгия е на челно място в проучване на цените на самолетните билети, обхванало 80 държави, съобщиха местни медии. Според представените данни в Белгия билетите са най-скъпи за 100 километра полет (50,21 евро), а в България са най-евтините в ЕС (4,28 евро), предаде БТА.

По достъпност на билетите пред България е единствено Малайзия (3,84 евро за 100 километра полет).

Изследването е извършено от резервационната платформа kiwi.com и е на основата на проверка на цените на един милион полета по целия свят.

Сравненията са направени с полети на средни разстояния (до 600 километра) и за отдалечени направления, включително за нискотарифни услуги и за полети с пълно обслужване. Включените в проучването полети са били за едно и също време от различните ценови сезони.

В ЕС освен в България, евтини билети могат да купят пътниците в Румъния, Португалия, Швеция и Испания, показват данните. Авторите на изследването отбелязват, че цените на самолетните билети са променливи и зависят от много обстоятелства, включително от обществено-политическата обстановка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 38 rate down comment 5
Ferry
преди 6 години
Надежда Бочева, вие в кое измерение живеете!?? или НИКОГА НЕ СТЕ ЛЕТЯЛИ или хал хабер си нямате по темата, за която си протривате клавиатурата. кой *** ви одобри статията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още