IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хр. Кацанис: България е готова за членство в еврозоната

българските власти трябва да бъдат много внимателни, защото „еврозоната е една територия с други правила", коментира финансистът

21:15 | 02.06.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

От техническа гледна точка България е готова за членство в еврозоната, коментира пред Bloomberg TV Bulgaria финнасистът и банкер Христос Кацанис.

Според него страната ни има готовност за присъединяване към европейския валутен блок и от макроикономическа гледна точка.

Кацанис обаче предупреждава, че българските власти трябва да бъдат много внимателни, защото „еврозоната е една територия с други правила в сравнение с тези, които съществуват в България в момента".

„Българите също така трябва да говорят с чехите, поляците, унгарците, които имат сравнително същите характеристики с България“, добави той.

Целия разговор с Кацанис гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Иван Митев
преди 6 години
При сегашния вреден подход за прилагане на еврото, еврозоната ще продължи да страда. Ако не се допускаше грешката, европейските държави нямаше да имат сегашните дългове. Европейската централна банка не може да предотврати актуални загуби, защото не е с необходимата компетентност.Все още Европейската комисия не зачита, че за проспериращ Европейски съюз е необходим правилен подход за прилагане на еврото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още