IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мей: Трябва да останем твърди към тези, които финансират тероризма

Британският министър-председател коментира, че са нужни тежки разговори по целия проблем с финансирането на екстремисти

20:29 | 06.06.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей каза днес, че Великобритания трябва да бъде твърда към тези, които финансират тероризма и екстремизма, включително чуждестранни правителства и съюзници, ако е необходимо, предаде Ройтерс.

Мей бе попитана в ефира на телевизия Sky News дали е склонна да се изправи срещу чуждестранни правителства или британски съюзници, ако се окаже, че те подкрепят екстремистки групировки.

"Тежки разговори са необходими по целия проблем с финансирането на терористи и финансирането на екстремизма", каза тя. "Трябва да разговаряме твърдо с всеки, с когото е необходимо да се разговаря".

На въпрос дали темата за финансирането на тероризма е била повдигната по време на нейната визита в Саудитска Арабия в началото месец април, Мей каза: "Говорихме със Саудитска Арабия по цяла палитра от теми, свързани с въпроса за тероризма".

"Саудитска Арабия е страна, която е изпитала на гърба си терористични атаки и много животи са били изгубени в резултат на това. Ние имаме важна връзка със Саудитска Арабия, защото в действителност действията, предприети от Саудитска Арабия, спасиха животи тук, в нашата страна", каза Мей.

"Ние като правителство гарантираме, че сме увеличили нашата способност да се справяме с финансирането на тероризма посредством промени, които внесохме в закона за наказване на финансирането на криминалните деяния", каза Мей.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 2
ABBA
преди 6 години
Мей: Трябва да останем твърди към тези, които финансират тероризма Вай, вайиии... че късаме отношенията с Фашингтон?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
Да видим как ще стане твърда към някой, който купува оръжия за 700 милиарда от САЩ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още