IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Божков: От 15 юни роумингът няма да отпадне, а ще бъде таксуван различно

Отворените планове ще бъдат лимитирани, за да се избегнат злоупотреби, обяви председателят на КРС

09:11 | 07.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

От 15 юни роумингът няма да отпадне, нито ще бъде по-скъп. Просто ще бъде таксуван по друг начин и ще бъде таксуван в полза на българския потребител.

Това каза в студиото на Българската национална телевизия (БНТ) Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията. Той обясни, че като европейски граждани във всяка точка на ЕС, включително Лихтенщайн, Исландия и Норвегия, хората ще могат да говорят на този тарифен план и да ползват същите гласови услуги, СМС-и и пренос на данни, както в България.

Отворените планове ще бъдат лимитирани, за да не се получават злоупотреби, добави още той.

„В рамките на лимитите на вашия тарифен план - ако се надхвърлят, тогава ще бъдете таксувани в рамките на цените на едро установени от еврорегламента. Гласова услуга - 6,5 ст., СМС - 2 ст., пренос на данни 15 лева, но става дума за гигабайт.  Ако имате 30 лв. тарифен план с неограничен достъп, се умножава по 2 - стават 60 лв. и се делят на 15, т.е. ще имате право да ползвате 4 гигабайта. Ако надвишите, плащате допълнително, но не повече от цената на едро“, обясни Божков. 

Предвижда се да бъде спазвана политиката на справедливото ползване - нямаш право да купуваш карта в други страни, ако имаш от страната, където живееш. Нямаш право да използваш карта само за роуминг или няколко последователни и да ги използваш само в роуминг, добави още председателят на Комисията за регулиране на съобщенията.

"Действително в някои области винаги пропада сигналът. Да обикаляш в 21-и век да търсиш сигнал в едно село е смешно", каза Божков по отношение на нестабилния обхват на мрежите на места в страната, но успокои гражданите, че по въпроса се работи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
redcretin
преди 6 години
Хахахаха, тоя *** ще ми каже къде какво да купувам :)Свърши ви времето, търтеи. Проумейте го.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още