Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Кабинетът прави нов опит за ограничаване на кешовите разплащания

До две години плащанията на над 1 000 лв. в брой ще останат в миналото, гласят новите промени в ДОПК

   1| 2| 3    
0
 
0
 
24
the_evil_lord_Darth_ до: comet
преди 6 месеца
Вярно е... Така само, те тези, които са кучета от ГЕРБАДЖИЙСКИЯ КУЧКАРНИК имат право да живеят, дано правителството не ги е нарочило нещо. Тези ще върнат комунизма с гръм и трясък...
0
 
2
 
23
comet до: comet
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
*** = братовчедите
1
 
7
 
22
comet до: Dies Irae
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Евреите и *** са пословични с „триковете“ да паразитират на гърба на другите общества (разбира се не всички, но като цяло). Едрите международни корпорации също всячески избягват данъците. Банките ги „спасяват“ защото иначе „много лошо“. Политиците са неморални актьори на заплата на банките и корпорациите.
Затова е цялата образователна, медийна и всякаква друга пропаганда: за да ни обработва да работим като слонове, но живеем като мравки, за да им плащаме данъци и всякакви други енерго-изцеждащи „трикове“.
Когато една държава е колонизирана, то 90% от населението й оцелява само ако отчита че е колонизирано (например, както сме оцелявали под турско)! Останалите 10% политици, поставени бизнесмени, привилегирован спуснат политически държавен апарат и бюрокрация не ги мислете, те са с друг морал!
0
 
3
 
21
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Много вярно 21,22,23
0
 
12
 
20
преди 6 месеца
Да не говорим, че ако един индивид е твърдо решен да не спазва закона в която и да е негова форма, той ще намери начин и това да заобикаля. Тези който крият доход и приход и тогава пак ще продължават да правят плащания под масата (на ръка) и резултата пак ще е нулев за свиване на сивата икономика, но ще е много добър за банките (който и сега се представят чудесно и имат невероятен приход и печалба именно от такси, въпрос който явно никой политик не иска да повдига, защо има толкова банки в топ 10 по приходи в БГ и то основно от такси и комисионни) и ще удари точно тези който и сега са си коректни платци и си спазват всички закони и в момента. Така, че чисто като идея е меко казана просташка. Има къде по важни въпроси за уреждане като защо все още няма осъден ефективно политик (математически невъзможно е да няма корупция) и кога най накрая ще има?

0
 
8
 
19
Dies Irae до: Dies Irae
преди 6 месеца
Плащаш си данъците и когато стане нещо пак оправяй се сам ( плащаш данък на автомобила, акциз на горивата, винетка и като си потрошиш колата в траповете който са по така наречените пътища си плащаш за ремонта +ДДС за удоволствието, че си си счупил колата и много други примери) Ако на държавата толкова и трябват пари първо да си реформират разходите! Да съкратят всички ненужни разходи (като многото работници в държавна администрация който не си вършат работата или работата им е създадена просто за да оправдае назначаването им, дублиращи се агенции, комисии и др., кой знае колко пари са изхарчени за да се мисли 10 години какъв самолет да купим и накрая когато се взе решение се отказаха и ще почват да умуват какво да се взима за СВ и ВМС което е нагледен пример за престъпно безхаберие на управляващите към ресурса който ние гражданите осигуряваме.) и като видиш всички тези примери започваш да си мислиш- Аз за това ли плащам данъци? По добре и 1ст. да не давам поне да не ме е яд!
1
 
7
 
18
преди 6 месеца
Като искат да ограничат сивата икономика защо не започнат с масови проверки на братята който са социално слаби, а карат ауди Q7 и ягуари? НАП изисква от КАТ информация за колите със стойност над 100 000 лева който са регистрирани и на кой лица. После проверка тези лица декларирали ли са доходи който да им позволят подобна покупка и ако не то детайлна проверка на имуществото на лицето и роднините му! Без значение от етнос. Така ще изловите и подкупените и криещите доход. Аз не веднъж съм предлагал да се въведе връщане на част от ДДС срещу предоставен касов бон на гражданите и фирмите (пак метод да изкараш на всички оборотите на светло) Първо възстановете доверието на гражданите в данъчната система, тогава я затягайте. А не както сега малкото останали коректни платци да ги стрижем и за тези който не плащат и да ги откажем тотално. Искаме да виждаме резултати от това, че плащаме данъци (нещо което сега тотално липсва) и тогава всички биха плащали, а не както сега.
0
 
10
 
17
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ха, ха , ха ! Обичам я тази държава ! Левон, вече потрива длани, ама...... България не е Армения, защото 15х 999,99 е равно пак на 15000лв. В краен случай, но това няма да мене през пленарна зала, журналистите само си пишат, което ме връща пак към , "..... тази държава"!!!
3
 
25
 
16
преди 6 месеца
Тия неща се спускат "отгоре" и нямат нищо общо със българското тиквено правителство. Нашите "политици" просто правят каквото им наредят господарите.
Войната срещу кешовите разплащания се води синхронизирано на глобално ниво.
В момента едни и същи политики и закони но представени със различна обосновка се приемат навсякъде по света.
Всичко това е част от плана на глобалистите за световно комунистическо правителство.
4
 
4
 
15
пасъм до: nobel
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Нас Драги все още не ни е "пипнал"
Та дайте да видими какви са другите изводи :)