Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

България е готова за еврото, но еврозоната не е готова да се разширява, според икономисти

Валутният съюз няма да приема нови членове в следващите години, коментира Лъчезар Богданов

   1| 2| 3    
1
 
3
 
25
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Дойде понеделник, започна работното време и коментарите изведнъж заваляха. Интересен феномен. Някои хора се интересуват от темите в сайта само през работно време.
1
 
6
 
24
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Разберете едно нещо,когато нашите пишман "специалисти" твърдят нещо,значи със сигурност ще се случи точно обратното.

Това го е доказала многократно нашата действителност,поне от 27 години насам.

На "нашите" пишман "специалисти" и през ум не им минава,че Аборигения беше натикана в ЕС,не според някакви изпълнени икономически критерии(освен доразрушаване на икономиката),а по чисто политически.

Така сега Аборигения ще бъде натикана,заедно с другите страни,извън "зоната",не защото е(са) изпълнили някакви си "критерии",а по чисто политически причини,ЗА ДА БЪДАТ ХВАНАТИ НЕСПАСЯЕМО В ПРИМКАТА НА ЕЦБ и повече,какъвто и да е "екзит",да стане невъзможен.

А след като престоят малко повече в кошарата,ЕЦБ,с чисто финансови хватки,ще ликвидира всякакви останки от национални държави - Гърция е пример и опитно поле,за това,как се прави този "номер"!
2
 
2
 
23
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Чак сега, таз работа с еврозоната, зе да ми се изяснява. КУКЛОВОДА /царя или костов, или некой от техниа кръг/ иска да приемем еврото. И се налага да му изясняват чрез марионетки кат хъмпти-дъмпти и тез драскачи, че МОЖЕ ДА ЗАПОВЯДВА САМО НА РАЯТА. Хъмпти-дъмпти натисна и на кукловода му стана ясно, че има такова нещо кат ерм2 и че неговата воля не означава прескачане на етапи - тоз път. Сега пак НАТИСКА. И МУ ОБЯСНЯВАТ ЧРЕЗ СТАТИЕС КАТ ТАЗИ, ЧЕ ицб, европата и т.н. определят освен начина и правилата, че и времето. кукловода, ограничи се само в плюскането и пилеенето. това е единствено, което мож да ти даде илюзиес за могъщество вече. еврозоната е мираж. НЕПОСТИЖИМ. АКО ИСКАШ: пробвай пак. резултата ше е същия.
5
 
3
 
22
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
В цялата работа има едно НО. Кога, е важно естествено, но важното е по какъв курс на лева ще влезем. И баш това подлежи на преговори между БНБ (ББ) и ЕЦБ. И честно казано, няма да стане, защо се карате? Тая тема се отваря около избори и после заглъхва, сега сме в процес на заглъхване. До изборите за кметове, не знам вече коя година. Черна гора приеха ли го, Словения преди това? Някой да им оспорва решението, ние сме си вътре с двата крака в борда. Според някои той пази дисциплината, според други там има пари на хартия, счетоводни записи.
5
 
5
 
21
studioaa до: Чачо
преди 7 месеца
А кой е "десен" несоциалист според абсурдните бълнувания? юнкер ли, който на младини в бил радикален левичар троксист, или италианската комунистка могерини или френския комуниС московици? При такива лидери врагове не ти трябват, тези си възкресяват комунизЪма, а полезни и*д*и*o*т*и като сещаш се им пляскат и ги възхваляват... 100% от т.н лидери на европейския съюз са реално на леви социалисти и краййно-леви мултикутуралисти, ествествено за заблудените овчици те са "десни" и "либерали"...

1
 
13
 
20
Hahoto до: Чачо
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Има позитиви и негативи на този етап от приемане на еврото. Негатив е че ако някой от големите батковци тръгне да потъва, ние солидарно трябва да го спасяваме от скъсания си джоб. Убавото е, че лихвите ще паднат и ще се освободи някой и друг лев за харчене от резерва на Валутния борд, ама то е ясно кой ще го изпапка. От една страна е добре, а от друга зле че Брюксел и ЕЦБ, ще държат ключа от нашата касичка. Но не знам ние що се къхарим, като приемането е изцяло политическо, пък ние като една задна скорост в ЕС, сме последна дупка и ще зреем още дълги години с валутния борд!
Първо батьовците ще си оправят кочинката, после ще ни покажат в кой ъгъл ще сме и чак тогава в ЕРМ2 и после я камилата, я шофьора и!
7
 
12
 
19
majnata до: Чачо
преди 7 месеца
А ти как смяташ че се излиза от еврозоната ... един път захапал въдицата няма откачане .
11
 
4
 
18
Чачо до: Lucifer
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Та какви позитиви ни носи тази "екстра", при условие, че самата тя е "еквивалент" на еврото в дадено съотношение?
За негативите не питам, те са много повече от тези които се виждат, но и те за мен са достатъчно основание левът да бъде изхвърлен от употреба.
Ако догмите за еврото бяха вярни, всички по-слаби икономики в ЕС нямаше да го траят 16 години, или някой тук ги смятат за глупави?!?
6
 
5
 
17
Чачо до: studioaa
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Твърде ограничен мироглед, колега!
Явно цоциалистическото възпитание преди мноооого години още си казва думата....
6
 
13
 
16
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Радвайте се че не ни приемат в ЕЗ, и Стив Ханке ни го каза многократно. На нас никога няма да ни позволят да хванем ЕЦБ за топките, както гърците го направиха! Левчета е като презерватив против финансов спин. А ако наистина започнат много да ни айдят, значи €-то яко се е сговнясало...а то вече си вони достатъчно...защо англичаните го обикаляха като дявол от тамян...Левчето е последната ни екстра. Нека не се разделяме с нея преди насила да са ни я отнели...