IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция е въвела стопроцентов контрол на границата с България, съобщи МВР

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че е направен контакт с гръцките власти и са предприети съответните мерки

15:31 | 17.06.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

От тази сутрин гръцките власти, специално граничните власти, на Република Гърция, са въвели стопроцентов граничен контрол, което означава, че се извършва стопроцентова проверка на лицата, моторните превозни средства и товара на тези превозни средства, които преминават българо-гръцката граница в посока Гърция. Това каза на брифинг главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Въвеждането на такъв контрол моментално създава опашки, които са на наша територия. Направен е бърз контакт с гръцките власти, предприети са съответните мерки“, посочи Младенов.

По думите му е направен контакт с гръцките власти и са предприети съответните мерки.

„В момента са спрени ТИР-овете, за да могат да се пропуснат леките автомобили. Работи се на 5 ленти за пропускане. Допълнително е назначен още един пост от гръцките власти“, допълни главният секретар на МВР.

По време на брифинга Маринов поясни още, че се планира оптимизация на административните процеси в КАТ.

„Като модел за работа сме взели столичния КАТ, тъй като там, по разбираеми причини, е най-голям оборотът и е най-голямо затруднението за гражданите, при извършването на административните услуги“, посочи Маринов.

По думите му идеята е и външни за администрацията на КАТ хора да огледат процеса и да дадат предписания кое може да се оптимизира, кои изисквания към гражданите могат да се извършват от служителите на КАТ, без гражданите да се ангажират да обикалят по други институции, как могат да отпаднат определени административни тежести, свързани с регистрация и пререгистрация на автомобили, заплащане на глоби.

„Един от основните проблеми е наличието на ПОС терминали, които да изключат плащане на такси в банките, които са в допълнителна финансова тежест за гражданите“, каза главният секретар на МВР. Според него вече има визия как трябва да изглежда столичният КАТ, а тази схема на работа ще бъде пренесена и в абсолютно всички отдели „Пътна полиция“ по страната.

„Задачата наистина е приоритетна, тъй като смятаме че освен това, което постигаме като противодействие на престъпността, не по-малко важно е гражданите, които търсят административни услуги или са длъжни да плащат глоби, да бъдат максимално освободени от административна тежест, която не е необходима“, коментира старши комисар Маринов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 3
Dimat
преди 6 години
А нещо да са "оптимизирали" масовото заливане на държавата им откъм морето с хиляди неидентифицирани по документи нашественици,с легалното име "мигранти"?Пак правят някакви византийски номера за наша сметка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
novak li sam
преди 6 години
Дали това не е в отговор на ареста на митничарите на Кулата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 6 години
Наи добрата оптимизация е всеки камион в движение да мятка 10 000 евро и не се проверява какво носи и така насетне
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още