Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bulgaria On Air

Петър Чобанов: КТБ можеше да бъде спасена, но нямаше политическо съгласие

Оставката ми като финансов министър щеше да влоши още повече ситуацията около фалита на КТБ и цялостното състояние на банковата система, заяви депутатът от ДПС

   1| 2    
0
 
1
 
14
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ама защо се говори за спасяване все едно банката е била в криза заради икономически фактори, банковите пазари или мениджмънта? Това беше един грабеж и единствено може да се търси отговорност от виновниците. Не може и дума да става за оздравяване на КТБ.
0
 
1
 
13
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
хахахахаха, това мое да се прочете и като имаше политическо съгласие да бъде фалирана :) ... за което никой не спори !
0
 
2
 
12
redcretin до: DarkStar
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Мче ти как наричаш бюджетния дефицит , за да има пари във фонда за гарантиране на депозитите? Аз му викам точно погребване на държавни пари - дори не беше и спасяване, направо си ги откраднаха.
3
 
2
 
11
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
КТБ беше продънената пирамида на Цветан Василев и нито един данъкоплатец нямаше да се съгласи с неговите пари да се спасява касичката на банкера-беглец Василев!
0
 
8
 
10
stanislavr до: DarkStar
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
И други банки бяха спасени с държавни пари. Пише си го в статията. Някой спомена ПЧБ и другите - тогава спасиха държавната Биохим (с толкова ЗУНК-ове, с колкото щяха да спасят останалите 16 банки. Що се отнася до КТБ - не беше спасена с държавни пари, беше обрана със съдействието на държавата - БНБ, съд, прокуратура. А с пари от нашите данъци, наши пари, от ФГВ бяха изплатени депозитите в КТБ, включително и над гарантираните суми по закон за някои лица. Пеевски се премести в спасената банка, да видим кога ще пуфне и тя.

0
 
5
 
9
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Петър Чобанов и спасяването на Октопода... такива банки -паразити не само, че не трябва да се спасяват, ами трябва със сатъра да се режат от системата. Само си представям какво щеше да стане ако беше "спасена" с държавни пари... просто и те щяха да си намерят "собственика" и идилията щеше да продължи още по-дълго.... Само дето накрая банковия надзор проспал невероятната комбинация от високите лихви по депозитите, една сурия необезпечени кредити и неспазени процедури... да не говорим за прихващанията после дето ги правеха ... другия път от банковия надзор да отидат да надзирават чейнджбюрата по черноморието...сигурно ще са по-ефективни.
2
 
7
 
8
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ха, че като как би било възможно да "се избегне фалита" на КТБ, като тя беше създадена и поддържана с едничката ЦЕЛ да бъде фалирана. Че то коя друга банка би могла да плаща такива лихви по депозитите, каквито плащаше КТБ? Повече от ясно и повече от очеизвадно е, че това е било най-обикновена пирамида. А със закона за защита на депозитите постигнаха това, че "фараона" не беше принуден да бяга през девет земи в десета, ами си живее най-нормално в Сърбия. И формално погледнато този човек не е извършил престъпление по силата на закона и за това даже сърбите отказват да го екстрадират. Обърнете внимание на думите "по силата на закона"
0
 
18
 
7
преди 5 месеца
Чобански - по-правилно е да се каже така: КТБ можеше да бъде спасена но заповедите на Дебелян бяха да се съсипе и източи, защото отказаха да му я подарят когато си я поиска.
0
 
12
 
6
преди 5 месеца
Ъхъ, малко в стил електроратът от тъмнозелени на неговата партия - Исках да гласувам, ама нямах желание :)

Тук въпросите са други, но няма как да ги задам, защото ще ме изтрият, затова си мълчим и се правим, че нищо не се е случило :(
1
 
16
 
5
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Тоя мушморок само като го видиш , как върти очи и гледа тавана ,без да го слушаш и ако не знаеш ,че е бил министър ,какво би си помислил човек ...