IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН: „Позитива фронт офис“ няма право да предоставя инвестиционни услуги

Финансовият регулатор предупреди инвеститорите, че дружеството не е лицензирано в страната и чужбина

16:28 | 20.06.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) предупреждава всички лица – потенциални инвеститори във финансови инструменти, че „Позитива фронт офис“ ЕООД (предишно наименование „Позитива Кепитъл“ ЕООД) няма право да предоставя инвестиционни услуги в България, съобщиха от финансовия регулатор.

Сред тези инвестиционни услуги са приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти, изпълнение на нареждания за сключване на сделки с финансови инструменти за сметка на клиенти, управление на портфейл, предоставяне на инвестиционни консултации на клиент.

„Позитива фронт офис“ не е дружество, лицензирано от КФН или от компетентен орган на друга държава членка, посочват от институцията, ръководена от Карина Караиванова.

Потенциалните инвеститори трябва да имат предвид, че предоставянето на инвестиционни услуги от името на „Позитива фронт офис“, както и посочването от страна на различни лица на банкови сметки на „Позитива фронт офис“, по които да бъдат превеждани суми във връзка с търговията с финансови инструменти, е в противоречие със закона, предупреждават от КФН.

От финансовия регулатор напомнят, че към настоящия момент дружеството „Позитива“ АД разполага с издаден от КФН лиценз на инвестиционен посредник, но с решение на Комисията от 24 март Наталия Кумпикова и Николай Полинчев са назначени за квестори на инвестиционен посредник „Позитива“ АД, а на Валентин Андонов и Александра Георгиева временно е забранено да управляват и представляватдружеството.

В този смисъл квесторите на „Позитива“ АД са единствените лица, които имат право да извършват действия от името на дружеството и то в рамките на поставените от КФН задачи с решение на КФН от 24 март, напомнят от регулатора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
KolevaJ
преди 6 години
Прочела съм подвеждаща информация, малко диагонално. Не било замесено името на тази дама Кумпикова с това, а са излезли като търсене за борсови измами някакви резултати, в които се появява и нейното име, ама за друга тема. Сори за объркването.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
KolevaJ
преди 6 години
За тази Кумпикова ми е чудно как още циркулира името й в общественото пространство. Тя се свързва и с краха на КТБ, и с разни борсови измами. Съпругът й и той е разследван за корупционни схеми. Ама явно някои закон не ги лови.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още