IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговите предложители към Унипак и Унифарм достигнаха над 95% от капитала им

Това им дава право да изкупят автоматично 100% от капитала на дружествата

10:21 | 22.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Софарма АД е придобило 18,75% от капитала на Унифарм АД и делът му е достигнал 96,63%, стана ясно от съобщение чрез БФБ-София.

След като е премината границата от 95%, Софарма има право в тримесечен срок да придобие автоматично 100% от Унифарм. Търговото предложение беше при цена от 4,35 лв. за акция и собствениците на останалите 3,37% от акциите имат право да поискат от Софарма да им ги изкупи при същата цена.

Подобна е и съдбата на Унипак АД с търгов предложител Форт ООД. Последното придоби 2,07% от капитала на Унипак при търгова цена от 9,84 лв. за акция и делът му достигна 96,69%. Така и Форт ООД има право да изкупи автоматично всички акции в Унипак.

Така още две дружества се насочват към край на борсовата търговия.

Те са поредните, след като в последните месеци стъпки в тази посока направиха Биовет АД, Велде АД (бивше Лесопласт), Евроинс, Дружба стъкларски заводи и Складова техника.

След сливане Албена инвест холдинг АД се вля в Албена АД, а Медика АД се планира да се влее в Софарма АД.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава по 1 акция в капитала на Софарма АД, Унифарм АД, Евроинс АД и ЗАД Булстрад ВИГ.

Свързани компании:

Унифарм АД(59X)

Унипак АД(3U9)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още