IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стамен Янев: Приемането на еврото е "печат" за проведени реформи

Влизането във валутния съюз ще бъде още една гаранция, че България е привлекателно място за правене на бизнес и инвестиции, твърди директорът на БАИ

11:33 | 27.06.17 г. 6
Стамен Янев: Приемането на еврото е "печат" за проведени реформи

Приемането на еврото в България би било сериозен „печат“, че в страната се случват реформи. Това би показало на инвеститорите, че българската икономика отговаря на определени макроикономически показатели. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Стамен Янев, председател на Българска агенция за инвестиции (БАИ).

Той е категоричен, че влизането във валутния съюз ще бъде още една гаранция, че България е привлекателно място за правене на бизнес и инвестиции.

Според него в приоритетите си за общото председателство на Европейския съюз, Триото (България, Естония и Австрия) отчита това, че общността излиза от кризата, но този процес се случва бавно. Това предполага активно действие от страна на държавите членки. За това се поставят и определени приоритети - инвестиции и развитие на малките и средни предприятия, обясни още гостът. 

Янев е категоричен, че инвестициите са необходимост, която дава перспектива на хората за кариерно развитие. 

"Голяма част от темите за председателството са постоянно развиващи се и евоюлиращи на ниво общност. Говоря за единния енергиен пазар, сигурността, справедливостта. Това са все теми, съпътствали съюза в неговото развитие“, каза още Стамен Янев.

Той уточни още, че към момента има 11 проекта, които са получили инвестиционен сертификат, а други 4 са в процес на подготвяне и скоро ще бъдат подписани. Общата им стойност е  около 200 млн. лв., като се очаква, че те ще осигурят над 3 700 нови работни места.

Целта пред БАИ за 2017 г. e да бъдат привлечени инвестиции за над 400 млн. лв., което да отвори нови 6 хил. работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
СоКоЛоВвВ
преди 6 години
КОЙ СЪЗДАДЕ ГРУПИРОВКИТЕ ,КОИТО ОТ ТОГАВА НИКОЙ НЕ ЗАКАЧА ,КОЙ СЪЗДАДЕ ТИЯ ХОЛДИНГИ И ГИ ДАДЕ НА ТОЧНИТЕ ФАМИЛИИ ,КОЙ СЪЗДАДЕ ДОГАН И ПЕЕВСКИ ,АМИ ТЕ СА ВЕЧЕ МИЛИОНЕРИ !!! КАК И КОГА ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ !??? ВСИЧКО ТОВА ИДВА ОТ РУСИЯ И ОТ БСП И СКОРО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ,А ТОВА ЗНАЧИ ,ЧЕ ВИЕ НЯМА ДА СЕ РАЗВИЕТЕ И НА САНТИМЕТЪР !!!! НЯМА КАК САМО ПРЕДИ 3 ГОДИНИ НАЗНАЧИХА ПЕЕВСКИ ЗА ШЕВ НА ДАНС , ТОВА Е ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ ,ЧЕРВЕНАТА ПРЕСТЪПНА ПАРТИЯ !??И НАГЛИТЕ БЯХА КЪМ БСП !??ВЪОБЩЕ КОЛКО СЕ СМЕШНО КАК И ДЕЦАТА ВИ НЯМА ДА ИМАТ НИЩО!???? ЗАРАДИ ПРАЗНИТЕ ВИ ЧЕРВЕНИ *** !??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
СоКоЛоВвВ
преди 6 години
*** И ТО МНОГО ГЛУПАВ 1997 ГОДИНА КАКВО СТАНА С ЛЕВА СЪС ЛЕКО ГАЛОПИРАЩА ИНФЛАЦИЯ !????ЕЙ ММАЛОУМНИЦИ НЯМА КЪДЕ ДА НАУЧИТЕ ТИЯ НЕЩА ,НАД 75 ГОДИНИ ИЗМАМА НЯМА КАК ДА ИМАТЕ ПРАВО И ДА КОМЕНТИРАТЕ НЕЩО ОТ ИКОНОМИКАТА ЩОТО ВИЕ СТЕ ВИЖДАЛИ САМО ПЛАНИРАНА !?? УЖАС.. НЯМА ОПРАВИЯ ЗА ТАКИВА !???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
abdul
преди 6 години
Оптималната позиция е България да си запази националната валута, да отвори (да либерализира) европейския пазар за външни и други ограничени и блокирани за ЕС търговци и да повиши конкурентноспособността си на Европейските и външни пазари, като леко обезцени лева.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 3
Dimat
преди 6 години
Idиот!Приемането на еврото,е печат за покорно приемане на робството,от което няма отърване!Робство,което ще затрие почти изчезналата държава и изчезващият народ!!!Надеждата е,че ни приемат и без това за изчезващ планктон и просто ще ни избутат настрани в бунището, за доизгниване!С темповете,с които изчезваме от историческата сцена и се стопяваме,с примирението,с което сме приели това,никой що годе сериозен терминатор,няма да се занимава с нас!!!Ама,кой и защо да мисли в тази посока?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
michaelis12
преди 6 години
поредния гелосан *** който не е чул, че от централата ни казаха да си гледаме работата с тва евро с предтекст, че заплати и пенсии са на ниво Африка, което е и вярно ..... но наще продължават да живеят в Алиса в страната на чудесата ... Ако тоя иска мож му дзвъннат от ЕК да му го повторят, ше му наемат и преводач, барем разбере .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още