Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Световното равнище на задлъжнялост достигна рекордните 217 трлн. долара

До голяма степен това се дължи на увеличението с 3 трлн. долара на дълговете на развиващия се свят

0
 
1
 
6
michaelis12 до: nobel
преди 3 години
тия фалити и спасявания са пълен фарс, първо са инсценирани и второ ако може да оберат на хората кой квот има, тъй като както казах вече парите пристигат от въздуха и не са обезпечени с нищо, никоя банка създане с въздух на теория и на практика не може да фалира защото ще бъде "спасена" пак с въздух .... За мене такъв тип новини са за някви шемети дет се вайкат, че децата им ше плащат вовеки, ше плащат ако са балъци, ако не взимат никви заеми ше плащат уйя ми папи. Всичко квот ти дават кат "награда" го материализираш и държиш извън банките и аре у лево нема само с тия маннгасари се занимааме цел живот я .....
0
 
6
 
5
преди 3 години
първо тия дългове са несъществуващи, защото парите се създават от въздуха и второ ако аз имам да давам 1000 кинта е мой проблем, но ако имам да давам 200 трилиона е проблем на банката ..... Тъй, че и 90000000 трилиона да стане се тая, ше си набиват още точки в компа ако ли не ресет и па нищо не могат да напраят. Просто света тряя ги оттебе тия банкери, кат не им ползват парите създадени от тях и аре да го духхат, кво толко има да се мисли колко е на 100 половината ..... :))
1
 
7
 
4
nobel до: comet
преди 3 години
Няма профилна снимка
Всъщност наистина големите са много далеч под 1%. То само в нашия блок живеят около 1 000 човека. Това да не би да означава, че сред съседите ми има десетина от тия, дето управляват света. Мисля, че са много по-малко. То в квартала ни, дето сме 90 000 души надали ще се съберат десетина "големи"
1
 
3
 
3
преди 3 години
Няма профилна снимка
Мустакатко, ... казано е „Дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо“, та аз („прашинката“) тях (1 те %) няма как да не ги мисля често (опитвам да разгадавам как мислят), както и те нас 99те % ни мислят непрекъснато (не се и съмнявай в което), ... абе ЛюбоФфф ЕпичнЪ и взаимнЪ и отвсекЪде, ... та те така!
1
 
8
 
2
преди 3 години
кометчо, твоите батки и каки са раздали несъществуващи, разбирай виртуални пари в заем. но очакват да получат в замяна реални активи или поне лихви върху тези въбражаеми пари.
та ти тях не ги мисли много
1
 
10
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Веселина, поздравление, една много полезна статия! ... То според мен, задлъжнялостта е от 5 до 10 пъти по-голяма, но и това което е изнесено в статията е достатъчно да стресне хората по света. ... Сега, след като си дойдохме на думата, логичен е въпросът: Кой и как следва да се очаква да възстанови някакси тези пари на батковците и каките (на ония горните 1 %) дето са ги дали „ей така, на едното голо доверие“ на хората по света (на нас, останалите 99 те %). И не ми казвайте, че няма откъде да се вземат (по-точно изземат), особенно в този форум на инвеститори! (Защото историята познава много подобни случаи, когато държавата се намесва активно да си изплати дълговете „все в името на народа“, изпълнил улиците като разбунтувало се море“.) ... И само за протокола, на мен като пиша това, хич, ама хич не ми е весело!!!