IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каракачанов: Ще настоявам плащанията за изтребителите да бъдат разсрочени

Законът трябва да е еднакъв за всички, твърди министърът на отбраната

16:12 | 01.07.17 г. 1
<p>
	Министърът на отбраната Красимир Каракачанов. <em>Снимка:&nbsp;Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Ще настоявам плащанията за изтребителите да бъдат разсрочени за минумум 8 години, а в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години. Това заяви пред  Нова телевизия министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Някои от нашите съюзници в НАТО – Чехия и Унгария, притежават изтребители  Gripen, подчерта Каракачанов по повод обвиненията на бившия военен министър Бойко Ноев, че скоро ще скоро тези самолети ще бъдат спрени от производство.

„И експертите, и политиците имат различни предпочитания – едните предпочитат F-16, другите – Gripen, а трети  - Eurofighter. Пред мен нито американците, нито шведите, нито италианците са лобирали по един или по друг начин, но през медиите се прави лобизъм за едните или другите”, обясни Каракачанов. 

По думите му разговорът още не е започнал, но ако правителството го  натовари със задачата да започне преговори с участниците в конкурса, той ще опита да извоюва максимално добри условия и цени. 

Относно случилото се в Асеновград в началото на тази седмица и последвалите протести, военният министър обясни, че през последните 25 години ромското население в района е било оставено на произвола на съдбата.

„В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, цигани, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спазва законите”, коментира още Каракачанов.

„Ние говорим за липса на работна ръка, а в същото време не малка част от нашите съграждани предпочитат да живеят на социални помощи и чрез измами да докарват допълнителни средства”, добави той и подчерта, че законът трябва да е еднакъв за всички.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 4
Тава е
преди 6 години
"Saab заяви, че периодът вероятно ще е най-малко три години, но по-вероятно е да е малко по-дълъг. В този времеви диапазон се включва времето нужно за доставката на самолетите, както и обучението на персонала и на пилотите. Периодът ще варира и в зависимост от исканите от правителството оръжия, с които да бъдат снабдени изтребителите, както и от целите, които те ще изпълняват." Г-н Каракачанов, горният цитат и Вашето изказване са доказателства, че и Вие сте продали България! За съжаление в България политиците се смятат за компетентни по всички въпроси и решават нещата само и единствено за личен интерес! Какво превъзходство във въздуха и пред кой, ще донесе Грипен или F 16???!!!! Нещастници, алчни ***, махайте се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още