Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Краят на кешовите разплащания - ключова мярка в борбата със сивата икономика

Увеличение на електронните разплащания с 10% може да доведе до намаляване на сивата икономика със средно 5%, според доклад

   1| 2| 3    
0
 
3
 
30
SSIW до: majnata
преди 4 месеца
"Пич , ти на каква химия си бе...?! "
……
На Дека дураболин съм, ама взе да ми се появява мазна кожа и акне. Не е препоръка нито "за" , нито "против" препарата.
1
 
0
 
29
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Тоя няма да е на "химия". Най вероятно е претърпял някаква лоботомия- не вярвам да се е родил така...
2
 
0
 
28
majnata до: SSIW
преди 4 месеца
"...гарантирано ще бъдат хора с надежден морален профил и висока съзнателност, което автоматично елиминира всяка хипотеза за злоупотреба, с подобна тотална власт!"

Пич , ти на каква химия си бе...?!
5
 
12
 
27
преди 4 месеца
Абе, стига сте се втелявали толкова с тоя контрол върху кеша! Дори да се концентрира, в ръцете на един файтон индивиди, такава огромна власт и лостове за контрол върху (на практика) целокупното земно население, то това, гарантирано ще бъдат хора с надежден морален профил и висока съзнателност, което автоматично елиминира всяка хипотеза за злоупотреба, с подобна тотална власт!
Аз благодаря на Господа, че пютин със своите хакери, още не се е добрал и узурпирал глобалната банково- финансова инфраструктура, че тогава Човечеството щеше да е обречено на непроницаем мрак и хаос, навеки!

Слава Богу – не би!
0
 
21
 
26
преди 4 месеца
Управляващите работят на принципа:Приберете парите на хората за да не мислят за глупости.Ако си на виртуални пари и се "озъбиш" на властта ти спират храната и водата и затова ще слушкаш и папкаш или нищо но от сърце.Ограничаването на кеша е олигофренизъм в действие.

0
 
13
 
25
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Добре, че освен пътя на търговецъ има и път на воина. Виза може да бъде победена с едно страшно оръжие - НЕКУПУВАНЕТО И НЕПТРОБЯВАНЕТО. И КАТО ГЛЕДАМ, ПРЕКАЛЕНАТА АЛЧНОСТ, ИЗБИВАЩА НА ЧЕЛОТО ИМ, ШЕ НАПРАВИ СИЧКИ НИ БУДИСТИ. Едната част - щот немат пари и нема откъде да намерът, а другата................ше се бори осъзнато с това зло и еманациа на алчността, арогантността и заробването. ***, виза! И ти и алчните ти марионетки-банки.
1
 
11
 
24
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ограничиш ли свободното движение на водата/парата (в потоци и реки), първо стават езера, които след още ограничения се превръщат в блата. :)
1
 
24
 
23
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Според мен банките преиграха ...
Борисов се стреми да им осигури свежи пари, като печалба, за да може
по-бързо да се напълни гаранционният фонд, който както знаем се ошушка покрай КТБ. Освен това БНБ натика на банките облигации за около 3 милиарда лева, за да финансира дупката от КТБ.
Явно в договорката влиза и компенсацията за банките, под формата на това лобистко предложение.
Но хората са устроени така, че да мислят за ЗАКОННО преодоляване на пречките, а когато не може, може и незаконно.

С тази мярка част от сивата икономика ще умре, а няма да изсветлее, а другата част ще си стане чисто черна.
1
 
21
 
22
преди 4 месеца
A сега "екипът на Инвестора" да земе да преброи "за" и "против" , па да ги занесе на Блумбърга и на Визата...и една дърта майна от потребителите !
2
 
16
 
21
преди 4 месеца
И аз веднъж да се съглася със автора на статията, краят на касовите плащания и замяната им с пиър то пиър системи като биткойн без посредничеството на никакви финансови институции и никакъв контрол за това колко пари къде отиват. Това без съмнение е бъдещето на финансовата система с манипулирани фиантни пари, когато държавите и чиновниците вече няма да имат никакъв контрол върху стойността на парите по никакъв начин и никогя няма да може да харчат неспечелени пари за нови и нови социални програми.